Oksjonil osalemine LeVinumi klientidele käib pudelite kaupa - iga investor saab valida endale sobiva pudelite arvu vastavalt isiklikule eelarvele ja veiniekspertide prognoositud pudeli hinnale. Pudeli hinna prognoos on kokku pandud mitmete osapooltega koostöös ja tugineb eelnevate aastakäikude ja teiste veinipiirkondade väljalaske hindadele käesoleval aastal.

Kuna parimate veinide vaate on oksjonil väga piiratud kogus, läheb LeVinum investorite ostma kaht veinivaati - kallimat Grand Cru ja odavamat Premier Cru.

Peale oksjonit liigub veinivaat kaheks aastaks kohalikku veinimajja, mis vastutab veini arengu eest vaadis ja seejärel pudeldamise eest. LeVinumi koostööpartneriks tänu veiniekspert Rein Kaselale on Burgundia üks kuulsamaid veinitootjaid - Domaine Faiveley. Ühest veinivaadist saadakse 288 pudelit. Vastavalt sellele, mitme pudeli jagu investor algselt investeeris, nii mitme pudeli omanikuks ta ka saab. Ehk tegu on füüsiliselt veinipudeliga tagatud investeeringuga.

Mis on Hospices de Beaune veinioksjon?

Hospices de Beaune oksjon on veinimaailma iga-aastane tippsündmus novembrikuu teisel pühapäeval. Veinid, mis pakkumisele tulevad, on pärit kohalikule hooldushaiglale kuuluvatelt veinipõldudelt ja saadud annetustena.

Oksjonile eelneb tavapäraselt nädala pikkune pidustuste periood. Sellel aastal, arusaadavatel põhjustel, selliseid pidustusi ei toimu, aga oksjoni nädalavahetus jätkab oma traditsiooni. Reedel ja laupäeval toimuvad pidusöögid ja veinide hindamised ning pühapäeval on oksjonipäev.

Veinivaadi oksjoneid on korraldatud juba alates 1859. aastast, seega käesoleval aastal toimub see juba 160. korda. Oksjoni tulu annetatakse Hospices de Beaune ehk Beaune’i hooldushaiglale.

Miks on just Burgundia vein parim investeering?

LeVinum on veinide hinnavõrdlusportaali Wine-Searcheri ja suurima väärisveinide kauplemisplatvormi Liv-ex’i põhjal leidnud, et Burgundia tippveinide keskmine aastane tootlus on viimase 5 aasta jooksul olnud pea 17% ja juba pudelisse paneku järel turule müüki tulles tõuseb väga heade aastakäikude hind 20-30%.

Isegi, kui osta veini üksnes enesele nautimiseks, siis oksjonilt ostes on pudeli hind maailmaturu madalaim. LeVinumi ostukulud on väga madalad - näiteks Burgundia teise kuulsa veinitootja Albert Bichoti pakutav hind otse oksjonilt on kõrgem kui LeVinumi pudeli hind siin Eestis. Investeeringu puhul on võimalus igal hetkel otsustada, kas realiseerida pudel investeeringuna või kasutada isiklikul otstarbel nautimiseks.

Investor ei ole oma veinidega kunagi üksi, LeVinum on partneriks tervel investeeringu teekonnal. LeVinum jagab infot ja olulisi trende veinimaailmast, et hoida investoreid kursis, millal on mõistlik müüa või tarbida, et võtta investeeringust maksimum. Samuti pakuvad mugavat lahendust peagi valmival kauplemisplatvormil.

Millest Oma Maitse oktoobrinumbris juttu on, saab lugeda SIIN