Abikaasa Kairi valmistab ise hapukapsad, ahjukartulid, liha ja kala. Tihti on laual kartulisalat, milles minu palvel pole õuna ega sibulat. Käeulatuses on imelised marineeritud kurgid, mis krõmpsuvad suus ja on sisse tehtud koduaia mustsõstralehtedega,” lisas ta.

Lisaks ahjus küpsetatud kalale armastame kaasaga ka nn äkist. Ehk siis värskest lõhest korrapäratult lõigatud väikestele tükkidele lisame sibulat, sidrunimahla, soola, õli, tilli ja raputame toidukarbis lihtsalt läbi. Sööma võib seda kohe hakata ja listeeriahirmu pole siiani ka olnud,” ütles Sven.'

Lisaks leiab pere jõulusöökide seast ka seakeele lõigud, juustu, suitsuvorsti ja loomulikult on laual alati ka värske salat, kuhu Kairi lisab aeg-ajalt näiteks kinoa ja idude näol uusi huvitavaid täiendusi.

Kuna meie peres on väikesed lapsed, siis astub õhtu jooksul ka jõuluvana läbi. Luuletust lugeda, laulda või tantsida tuleb siis nii noorel kui vanal. Ja kui jõuluõhtu ükskord otsa saab, siis avastame jälle, et toitu sai valmistatud miskipärast arvestusega, et igaüks sööb mitmete kilode kaupa head ja paremat. Kuna nii see paraku ei ole, siis toimuvad toidu ülejääkide jätkusöömised üldjuhul mitme järgneva päeva jooksul. Jõulud on tore aeg!” rääkis Sven.