Pühaste Dekadentsi käesolev partii valmis vahetult enne jõule. Vannili ja rosinalisanditega õllel on kangust 11,2 %.

„Sama õlut pruulisime kaks partiid juba siis, kui meil oma tehast veel ei olnud, ehk tegime „mustlast”. Retsept on sama, kuid tulemus tuli pisut teine: pärmitüvi käitus meie majas teisiti kui varem ja õlu tuli kangem,” rääkis Pühaste tehase osanik ja pruulmeister Eero Mander.

Konkursiõllesid hindasid tänavuse õllesommeljee kaks paremat Els Maria Uibo ja Helen Aasmann ning käsitööõllepoe Uba ja Humal omanik Tanel Nurmeots.

„Ülimalt maitserikas, karamelline õlu, kõik maitsed on kenasti tasakaalus. Sobib desserdiks nii šokolaadi kui ka soola-karamelliga,” iseloomustas Els Maria Uibo Dekadentsi.

Helen Aasmann leidis, et Dekadentsi kõrvale ei saagi toitu soovitada, sest see õlu ise on ülihea dessert.

„Jõulud ilma selle õlleta oleks sama nagu jõulud ilma lumeta,” oli Tanel Nurmeots aga otsekohene.

Pruulmeister Eero Mander kinnitas, et Dekadentsi peaks mõneks ajaks jätkuma.

„Just läheb pruulimisse veel üks partii. Tõsi – sellest müüki jõuab vaid pool, sest teise poole paneme tammevaati laagerduma,” lisas Mander.