Möödunud reede tuuline ilm tekitas Tallinna botaanikaaias küll olukordi, kus kõige pikemaid säravvalgeid mütse kandev seltskond pidi oma peakatete kinnihoidmisega vaeva nägema, kuid kõik ülejäänu oli nende raudses ja maitsvas haardes.

Kogunenud 500-le tublile kaasmaalasele serveeriti Eesti maitsete rännakut. Tervitusjoogiks pakuti külalistele rabarberi-piparmündi limonaadi ja menüüs oli suitsupõder, mille vormis koos toortatra ja hapendatud seentega salatiks Tarvo Kullama, kes pani lisaks lauale aeglaselt küpsenud BBQ seakaela, punase sibula, soolakurgi, musta leiva ja Põltsamaa sinepiga.

Kui Juhan Heinsalu ja Allar Oeselg grillisid värsket tuura, mille juurde pakuti lillkapsakreemi, võis praetud porgandeid ja vadaku-rohelise sibula kastet, siis Lauri Tomingas kostitas Pähkla soolaforelli, munasalati, põlluürtide ja krõbesaiaga ning suitsutatud klaarsäga salati, Peipsiääre soolakurgi, vutimuna, varajase kartuli ja mädarõikakastmega.

Taigo Lepik valmistas grillitud kanavardaid Treppoja Sahvri tikrimopi, värske kartuli, krõbesibula ja karulaugu adžikaga.

Dessertide eest kandis hoolt Kertu Lukas, pakkudes rabarberi tuuletaskut, vaarika beseetarti ja vanilli-mustsõstrakreemi värskete marjadega.

Tänuüritusel osalesid peakokad: Taigo Lepik, Silver Saa, Juhan Heinsalu, Allar Oeselg, Inga Paenurm, Antti Utno, Tarvo Kullama, Cätlyn Priks, Lauri Tomingas, Kertu Lukas, Cathrin Kaldmaa, Helen Vihtol, Noorkokk 2019 Noel Moglina ja Carmen Catering´i meeskond.

Peaministri külaliste seas olid tervishoiutöötajad, korrakaitsjad, päästjad, teadlased, ettevõtjad, ametnikud ja paljud teised.