Füsioloogiliste toimingute läbiviimiseks ja elamiseks on päevas meestel vaja ligikaudu 2500 kilokalorit ja naistel 2000 kilokalorit. Enamus Läänemaailma riike ületab neid numbreid räigelt. Maailma kõige suuremaid kaloreid tarbiv riik on üllatuslikult Austria, kus keskmiselt tarbitakse inimese kohta üllatavad ja šokeerivad 3769 kilokalorit. Kaloririkkuselt järgnesid Kesk-Euroopa heaoluriigile USA, Türgi ja šokolaadi ning õlle kodumaa Belgia.

OECD infost ja organisatsiooni kuuluvate riikide andmetest kokku pandud infograafik aga näitab eriti räiget kasvu kalorite tarbimises Okeaania puhul - kui 1960. aastal tarbiti selles piirkonnas inimese kohta 2400 kilokalorit, siis tänapäeval juba ligi 3000 kilokalorit.

Teine huvitav leid infograafikult ilmneb Ida-Euroopa kohta: kui veel 1990date eel tarbiti ka meie kandis enam kui 3500 kilokalorit inimese kohta päevas (seda võib muidugi põhjendada faktiga, et palju tehti füüsilist tööd), siis iseseisvumisaegade järel toimub järsk, mitmesaja kilokaloriline langus meie igapäevatoidus.

Vaadake järele, millised piirkonnad maailmas õgivad ennast surnuks või nagu ütleb vanasõna "kaevavad endale hammastega hauda":