Maitses on tunda rosinaid ja kuivanud mustsõstraid, samuti sarapuupähkli tumedat kesta,” rääkis Markii degusteerimisel. Tippsommeljee sõnul sobib Tõmmu 2011 kõige paremini šokolaadidessertide ja leivasupi kõrvale, aga seda dessertveini võib nautida ka iseseisvalt.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul ei valmi Põltsamaal aastakäiguveine kaugeltki igal aastal.

“Aastakäiguvein eeldab head aastat ja väga head saaki. Kuus aastat küpsenud Põltsamaa Tõmmu on täidlase aroomi ja tugeva karakteriga aastakäigu ehk vintage vein. Nagu ikka, on tegu piiratud kogusega ehk ühe vaadiga, mis on villitud 14 500 pudelisse. Iga pudel on nummerdatud ja omab seetõttu ainulaadset väärtust ka veinikollektsionääridele,” selgitas Viilol.

Põltsamaa veinitootmise traditsioon sai alguse 1920. aastal, mis teeb ligi saja-aastasest Põltsamaa veinitehasest vanima kodumaise puuvilja- ja marjaveinide tootja Eestis.