Aastaid peakokana töötanud mees leiab, et saab kõrgetasemeliste restoranide töökogemust edukalt ka kiirtoitu valmistades rakendada. “Tooraine sügavuti tundmine ja eritehnikate kasutamine annab lõpptulemusele väärtuse, mida klient tajub maitses,” usub Klaas. “Kõik algab muidugi heast ja värskest toorainest – selle osas ma allahindlust ei tee.”

Viru Burgeri menüüsse kuuluvad erinevad friikartulid ja burgerid, millest eriliseim kannab nimetust scamburger – tegemist on veganitele sobiva toiduga, mille vahel on taimne pihv. “Beyond Meat pihv näeb välja, küpseb ja maitseb nagu värske veiselihapihv ning on viimasel ajal maailmas kõvasti populaarsust kogunud,” tutvustab kokk. “Selle peamiseks koostisosaks on hernestest eraldatud taimne proteiin ning muuhulgas sisaldab see näiteks ka peedimahla, et tekiks lihale omane punakas toon.” Lihaaustajatele pakub Klaas ka erinevad veisepihviga burgereid, traditsiooniliste valikute kõrval näiteks jalapenode, tšillimajoneesi, vahtrasiirupi ja peekoniga versiooni.

Klaasi kinnitusel on tänavatoidu populaarsus kasvutrendis. “Minu tutvusringkonnas leidub teisigi kõrgetasemelistes restoranides töötanud kokkasid, kes on viimastel aastatel hakanud tegelema just taolise lihtsama toidu pakkumisega,” sõnab mees. “Just tänu sellele läheb meie tänavatoit ka kvaliteetsemaks ja huvitavamaks ning avanenud on väga põnevaid söögikohti.”

Igapäevaselt saab Viru Burgeri toitu nautida Park’la meelelahutuspargis Viru Keskuse terrassil, lisaks plaanib Klaas trendikaks kujunenud foodtruckiga kohal olla mitmetel suvel toimuvatel üritustel.

Meelelahutuspark PARK’la ja Viru Burger on Viru Keskuse 4. korruse katusealal avatud T-N 11-23, R-L 11-01 ja P 11-23 ning jääb avatuks septembrikuuni. PARK’lasse pääseb Rahva Raamatu neljanda korruse, Estonia puiestee tänava äärse trepikoja või Viru Keskuse autoparkla kaudu. Vaata ka https://www.youtube.com/watch?v=eqdt5F3OU_0