Joogipudelit ümbritsevale jääkuubikule saad hooajaliste kaunistustega uue välimuse anda ja selliselt ei märgatagi, kui jook peaks jääma ka odavamasse hinnakklassi.

Alkoholipudeli ümber jääkuubiku tekitamiseks läheb vaja 2-liitrist piima tetrapakendit, vett ja kaunistusi.

Võta tühi piima perepakk, loputa puhtaks ja aseta selle keskele saledamas pudelis alkohoolne jook.

Täida pakend kuni pudeli kaelani veega ja aseta sügavkülma. Kui pudeli ümber on moodustunud jääkuubik, eemalda tetrapakend.

Pane puhas rätik pudeli kaela ümber ja aseta see jäänõusse.

Kui soovid jääkuubiku sees olevat joogipudelit pidulikumaks muuta, siis aseta veega täidetud tetrapakendisse näiteks marju, kuuseoksakesi, sidurini- või apelsiniviile.

Eriti hästi sobivad jääkuubikus viina kõrvale pliinid!

Luksuslikud pliinid.
Koostisosad:

5,5 dl piima

20 g pärmi

500 g nisujahu

0,75 tl soola

1 sl suhkrut

1 muna

1,5 sl võid

õli ja võid praadimiseks

Valmistamine:

Soojenda pool piimast leigeks ja sega sinna sisse pärm. Kui pärm on sulanud, lisa pool jahust. Sega mass ühtlaseks, kata nõu rätikuga ja pane tunniks ajaks sooja kohta kerkima. Kui juuretis on kerkinud, lisa sool, suhkur, munarebu ning pärast korralikku läbisegamist ka ülejäänud jahu. Sega ühtlaseks. Nüüd läheb tainasse ülejäänud soojendatud piim — vala seda järk-järgult pidevalt segades. Tainas peab jääma hapukoorepaksune. Kata nõu jälle rätikuga ja pane uuesti sooja kohta kerkima.

Kerkinud tainas sega veel kord, et see alla vajuks, ning aseta uuesti sooja kohta kerkima. Head pliinid tulevad siis, kui tainast lastakse üles kerkida vähemalt kaks-kolm korda. Lõpuks — kui tainas on uuesti kerkinud — lisa õrnalt segades vahustatud munavalge. Pliinide küpsetamist on vaja alustada nüüd kohe. Kuumuta pann hästi tuliseks ja prae pliine võis või taimeõlis.

Paku lisandina kuuma võid, hapukoort, soolatud lõhet, seenesalatit, kalamarja, kilu, marineeritud silmu, hakitud mugulsibulat.

Pliinide retsept: Kersti Rea