2016. aasta on Hiiumaa maitsete aasta ja Raudsepa sõnul on see näidanud kohalike maitsete elujõudu. „Hiidlased on leidnud selles võimaluse väga jõuliselt ja edukalt oma toitu tutvustada,“ leiab projektijuht.

Eesti toidu piirkonna tiitli kandmiseks 2017. aastal saab taotluse esitada kuni 4. novembrini 2016. Taotluses tuleb esitada kava, kuidas aasta jooksul kavatsetakse oma piirkonna maitseid esile tõsta ja tutvustada. „Taotleja võib olla nii kodanikuühendus, sihtasutus kui ka kohalik omavalitsus,“ selgitas Raudsepp.

Taotlused vaatab läbi toiduvaldkonna ekspertidest koosnev hindamiskomisjon ning otsus tiitli omistamise kohta tehakse teatavaks hiljemalt 15. novembriks 2016. Pidulik tiitli ja rändkahvli üleandmine ning 2017. aasta Eesti toidu piirkonna tutvustamine toimub 1. mail 2017.

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu.

Eesti toidu piirkonna valimine on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“.