Selleaastane konkurss ei toimunud tavapärases formaadis. Põhjus väga lihtne, konkursi perioodil, arvestades kehtivaid koroonapiiranguid, ei olnud kohtunikel lihtsalt võimalik restorane külastada. Sestap töötas Silverspooni meeskond välja erilise, ainult sellel aastal kehtiva konkursi formaadi, kus võitjad selgitati kahe küsimustiku kaalupunktide kokku liitmisel. Esimesele küsimustikule vastasid restoranid ning teisele meie iga-aastased kohtunikud. Igasse (tunnustus)kategooriasse mahtus mitu võitjat, kohtade järjestusest loobusime. Lisaks valiti sellel aastal parim uus restoran, rahva lemmik läbi aegade ning gastronoomia valdkonna suurim eeskuju ja mõjutaja.

Võitjad ja kategooriad olid järgmised:

1) “Parim ellujääja”

Restoran, mis vaatamata keerulisele ajale suutis uksed lahti hoida optimeerides oma tegevust ning implementeerides uusi ja põnevaid lahendusi.

VÕITJAD: Restoran Salt; Beer House; Villa Thai; Loft ja Ürdid; Levier Café; iO Restoran

2) “Kogukonna vibe’i ülevalhoidja” - restoran, kes suutis kooskõlas kehtivate piirangutega hoida uksed lahti, suunates oma tegevuse ja turunduse eeskätt restoraniga piirneva asumi elanikele

VÕITJAD: La Prima Pizza Gonsiori; La Prima Pizza Vanalinn; 4Sisters Kitchen Café; The Nautilus; Restoran Lucca; Restoran Dominic

3) “Parima kullerteenuse pakkuja / Toit Koju”

Parimal viisil kasutusele võetud kullerteenuse lahendus, milleks võib olla restorani enda teenus või mõne spetsialiseerunud teenusepakkuja lahendus.

Hindamisel võeti arvesse kohtunike poolt enim mainitud söögikohta, kust toitu koju telliti ning enim mainitud kullerteenuse pakkujat.

VÕITJAD: Villa Thai; WOLT

4) “Parim restorani grupp”

Selle kategooria hinnang moodustus eelnevate kategooriate kaalupunktide kokkuvõttest, kohandatuna ettevõtete grupile, kes majandab mitut restorani.

VÕITJA: OKO restoranid OÜ

5) “Meedia auhind”. See on meie tavapärane kategooria, mille eesmärk on tänada ja tunnustada neid ajakirjanikke ja/või meediaväljaandeid, kes panustavad Eesti gastronoomiasektori ja toidukultuuri arengusse ning populariseerimisse

VÕITJA: Kersti Eero – Õhtuleht

6) “Suurim eeskuju toidumaailmas”

Inimene, kellelt on olnud kõige rohkem õppida ning kes on oma tegevusega inspireerinud restoranivaldkonnas osalejaid. See auhind läks jagamisele ühe vanema põlvkonna ja uue mõjutaja vahel

VÕITJAD: Dmitri Demjanov; Kristjan Peäske

7) „Parim uus restoran“

Viimase kahe aasta jooksul avatud restoran.

VÕITJA: Lore Bistroo

8) “Rahva lemmik“

Restoran, mis on läbi aastate tegutsenud ning vaatamata erinevatele kriisiaegadele suutnud tõusta rahva lemmiku staatusesse.

VÕITJA: Gianni

Silverspooni korraldab Gastronomy Society of Estonia, kellel täitub tänavu 16. tegevusaasta. Heategevuslikku ühingut juhivad Joakim Helenius ja Andres Peets.