"Antud toote puhul on meie põhieesmärgiks olnud lihalaadse maitse ja tekstuuri loomine, kasutades ainult taimset päritolu koostisosi,” ütles Ikea toiduosakonna peakokk ja projektijuht Alexander Magnusson "taimsetest pallidest" rääkides. Koostisosade hulka kuuluvad kollase herne proteniin, kaer, kartul, sibul ja õun.

"Oleme testinud erinevaid koostisosi ja meetodeid ning jääme lõpptulemustega väga rahul," lisas Magnusson.

"Müüme Ikeas igal aastal rohkem kui miljard lihapalli, teatas Sharla Halvorson, Ikea toiduäri tervise- ja jätkusuutlikkuse juht. "Peame Ikea toidutööstuse poolt tekkiva kliimajalajälje vähendamiseks tõmbama koomale oma traditsiooniliste lihapallide kogust. Uue tootega saame pakkuda jätkusuutliku alternatiivi, seadmata ohtu Ikea lihapalli maitsvat kogemust, mida nii paljud armastavad," lisas Halvorson.

Ikea andmetel moodustab uute taimsete "lihapallide" kliimajalajälg neli protsenti nende tavapäraste lihapallide omast. "Kujutage ette, kui saaksime mõne oma paljudest lihapallifännidest taimset versiooni eelistama," jätkas Halvorson. "Kui 20 protsenti müüdavatest lihapallidest oleksid taimsed, vähendaks see Ikea toidukäitlemisettevõtte kliimajalajälge umbes kaheksa protsendi võrra."

Ikea sõnul loodavad nad ettevõttena 2030. aastaks kliimapositiivseks muutuda.