Tavaliselt koosneb kausikook kolmest peamisest komponendist: aluskiht, milleks sageli on küpsised, biskviit vm, siis tuleb kreem, milleks sobivad erinevad kohupiima, vahukoore, toorjuustu jm baasil tehtud vahused kreemid, ning viimaks marjad-puuviljad.

Rabarber läheb ja maasikas tuleb. Valmista jaaniõhtusse sobiv kohupiimakausikook. Proovi ka maasikašarlotti ­valge šokolaadiga. Selle mõnusa retrokoogi lihtne valmistusviis ei nõua liialt aega ega pingutamist ja värsked maasikad on head võtta!

Magushapud kirsid ja õrnalt soolakas kodujuust sobivad hästi kokku tumeda koogipõhjaga, mis aitab sellele kombinatsioonile magusust ja sügavust lisada. Kausikoogis kodujuustuvahu ja kirssidega saad kasutada nii värskeid kirsse, aga head on ka sügavkülmutatud ja siis sulatatud kirsid.

Kaerakoorevahu ja granola vahekihtidega kausikoogile lisavad särtsu aga punased sõstrad.Vahustatav kaerakoor annab koogile mõnusat pähklisust.