• pasta keetmisel vabaneb keeduvette tärklis
  • vesi on maitsestatud soolaga, mis on ideaalne eeldus edasiseks kasutamiseks
  • täisteratooted vabastavad sellesse ka väärtuslikke vitamiine ja mineraale, näiteks magneesiumi ja tsinki

Pastakeeduvesi kui sideaine

Kuna pastakeeduvesi on tärkliserikas ja soolane, siis saate seda toiduvalmistamisel kasutada. Selles sisalduv tärklis seob vedelikku ja muudab kastmed või supid pisut paksemaks, vahendab Lecker.de.

Pastakeeduvesi ja pitsatainas

Kes oleks võinud arvata, et soolane pastavesi võib olla praktiline abimees leiva- ja pitsataina valmistamisel! Tainas saab nii keeduvees sisalduvast soolast pisut vürtsi. Pitsataina valmistamisel võite vajaliku koguse vett lihtsalt 1:1. pastakeeduveega asendada.

Leotage kaunvilju pastavees

Kuivatatud kaunviljad nagu kikerherned, läätsed ja oad peavad enne kasutamist kuni 12 tundi leos olema. Selleks saate kasutada ka pastavett, lisaks annab see kaunviljadele soolase noodi.

Pastakeeduvesi ja taimede kastmine

Kui kastate lilli ja ürte regulaarselt pastakeeduveega, võite oodata taimede vohamist, sest selles sisalduvad mineraalid aitavad taimede kasvule positiivselt kaasa. Kuid ole ettevaatlik: taimed ei talu kuuma ega liiga soolast vett!

Kuidas pastakeeduvett hoiustada?

Kui te ei kasuta pastakeeduvett kohe ära, siis saate seda külmkapis hoida. Valage see pärast pasta valmimist steriliseeritud õhukindlatesse purkidesse. Kasutage seda toiduvalmistamiseks 2–3 päeva jooksul.

Võite isegi pastavett sügavkülmutada, et see kauem püsiks. Valage jahutatud vedelik jääkuubikuvormi, et seda hiljem suppide ja kastmete sidumiseks kasutada.