1. Omab rahustavat toimet

Kes ei naudiks kiires elutempos väikest lõõgastust? Olles kogu aeg pidevas liikumises, mõjub tassikese rahustava taimetee joomine pingeid ja stressi maandavalt. Rohelise tee regulaarne tarbimine aitab vähendada depressiooni, ärrituvust ja stressi. Hiljutise uuringu põhjal, mis avaldati ajakirjas „Public Health Nutrition“, järeldati, et osalejatel, kes tarbisid rohkem kui neli tassi rohelist teed päevas, avaldus 51% vähem depressiooni ja stressiga seonduvaid sümptomeid kui neil, kes jõid päeva jooksul ainult ühe tassi või mitte ühtegi tassi rohelist teed.

2. Aitab kaalu langetada

Kui Sul on plaan enne rannahooaega mõnedest lisakilodest vabaneda, siis on aeg lisada roheline tee enda igapäeva menüüsse. Kofeiin ja teised ergutid nagu L-teaniin rohelises tees aitavad alandada söögiisu. See omakorda vähendab igapäevast kalorite tarbimist ja suurendab termogeneesi, mis soodustab kaalulangust. Samuti on roheline tee hea aseaine kõrge suhkrusisaldusega jookidele.

3. Vähendab tumedaid ringe silme all

Me kõik soovime hommikul enda kallima kõrval ärgates atraktiivsed välja näha ning tumedad silmaalused ei mõju just kõige kaunima vaatepildina. Tumedad sõõrid silmade ümber tulenevad laienenud veresoontest. Kohveiin tee sees ahendab veresooni ja muudab tumedad ringid vähem märgatavateks. Hommikul pärast magamata ööd jäta kasutatud rohelise tee pakike alles. Aseta jahtunud kotike enda suletud silmade peale ja Sa näed, kuidas tumedad silmaalused rohelise tee rahustava mõju toimel vähenevad või sootuks ära kaovad.

4. Võitleb halva hingeõhu vastu

Teatavasti ei võlu halb hingeõhk mitte kedagi. Rohelises tees sisalduvad polüfenoolid aitavad pärssida „halva hingeõhu“ bakteri levikut. Seega, võib-olla jood järgmine kord oma kallimaga hoopis tassikese rohelist teed, selle asemel, et küüslauguleivakesi näksida.

5. Aitab kolesterooli taset mõõdukana hoida

Osade uuringute põhjal on järeldatud, et regulaarne rohelise tee tarbimine aitab alandada kolesterooli taset ja vererõhku. Seda tänu rohelises tees sisalduvatele kasulikele antioksüdantidele. Samuti aitab roheline tee alandada LDL-kolesterooli („halb“ kolesterool) taset.

6. Võitleb külmetuse vastu

Juues igapäevaselt rohelist teed võid tüütute salvrätikute varumise enda kotti ära unustada. Roheline tee aitab eemale peletada külmetust, mis sel kevadel tuuliste ilmadega väga kerge on olnud tekkima.
Looduslikud antioksüdandid rohelises tees tugevdavad immuunsüsteemi. Samuti aitab vana hea kuuma tee joomine võidelda piinava kurguvalu ja köha vastu.

7. Kaitseb päikesepõletuse eest

Roheline tee kaitseb liigse ultraviolettkiirguse kahjuliku mõju eest. Eirit hästi aitab see ennetada nahavähi tekkevõimalust. Tees sisalduvad antioksüdandid kaitsevad päikesepõletuse eest. See ei tähenda aga veel seda, et võiksid päev läbi intensiivse päikese käes peesitada. Lisaks rohelise tee tarbimisele tuleks siiski kasutada ka päikesevarju ja/või päikesekreemi.