Eesti esimene alkoholivaba destilleeritud jook Flaneur valmib Kuressaares, ikka Saaremaa kadakamarjadest ning poelettidele jõudis jook esmakordselt detsembris. "Kuna Flaneur on maitseomadustelt džinnile kõige lähemal, siis seda kasutades sain võistlustele minna uut tüüpi kokteiliga, mis sobib ka nendele, kes ei saa või taha alkoholi tarbida," rääkis Kristo Tomingas Cocktail Catering OÜst. "Kõigil jäi suu lahti — mis mõttes alkoholivaba kokteili teed? Kõik käisid nuusutamas alkovaba džinni ja neile väga meeldis see," lisas Tomingas.

Pidades silmas globaalset trendi ning alkoholivabade jookide tohutut turupotentsiaali näiteks islamimaades, on Lahhentagge oma tootmise ja ekspordi laiendamiseks kaasamas ka ühisrahastust Fundwise’s platvormil. Miinimumeesmärk 100,000 eurot saavutati kahe päevaga, ja kui maksimumeesmärk 200,000 eurot varem ei täitu, jätkub kampaania veel kaks nädalat.

"Võrreldes alkoholi sisaldavate jookidega, on Flâneuri tootmine keeruline ja aeganõudev protsess," ütles Flâneuri looja Maarit Pöör. Prantsuse kultuuriruumist nime saanud Flâneur on metafoor nautlejast, kes uitab ja vaatleb samas sekkumata maailma kulgu.

Kristo Tomingase võidukokteili retsept:

4 cl Flaneuri

4 cl Aloe Verat infuseeritud kohviubadega

4 cl Kookosvett infuseeritud kohviubadega

1 cl Valge šokolaadi siirupit

2 sl laimi mahla