„Täna vastu võetud otsuseid ja projekte saadab õnne soosing. Olgu selleks mõne olulise lepingu allkirjastamine, uute inimestega tutvumine või hobiga alustamine, kõigel täna alustatul arvatakse olevat pikaajaline edu,“ rääkis Pukdangpan.

Khampan Pukdangpani sõnul on numeroloogial tailaste elus selge ja läbimõeldud roll. Kõikidel kaheksat sisaldavatel numbritel, mida inimesed saavad mingil määral omistada, sealhulgas näiteks sünnikuupäeval, telefoninumbril, auto numbrimärgil, peetakse Tais õnne sümboliks.

„Tais leiab ainult väga rikaste või poliitikas tegutsevate inimeste auto numbrimärgist kaheksaid. Samuti usutakse, et kui sinu ettevõtte telefoni- või majanumbris on sees kaheksa, võtavad kliendid sinuga rohkem ühendust kui muidu. Mida rohkem kaheksaid, seda õnnelikum on inimene,“ lisas kokk.

Maagilise päeva ja uute alguste toetamiseks on alates tänasest NOK NOKis uue peakoka menüü, kust leiab autentseid Tai roogasid, millele on andnud ainest Aasia kultuur ja ajalugu.

„Menüü koosneb vaid traditsioonilistest Tai roogadest, mis on valmistatud kohalikust toorainest ja vürtsidest. Toiduainete värskuse tõttu tarnime kala ja köögiviljad Eestist, väga palju toorainet jõuab meie restorani Taist. Maitses ja kvaliteedis ei ole me nõus allahindlusi tegema,“ selgitas Pukdangpan.

Lisaks uute maitsete tutvustamisele on Tai koka südameasjaks tutvustada eestlastele tailaste kultuuri ja ajalugu.

„Tai tähtpäevi peetakse Eestiga võrreldes erinevatel aegadel ning neid saadavad põnevad traditsioonid. Uue aasta võtame vastu aprillis Songkrani festivaliga ehk vee pritsimisega, mis kõige kuumemal ajal Tais inimestele vajalikku jahutust toob. Vee pritsimisel arvatakse Tais olevat ka puhastav mõju. Oluline tähtpäev on Loy Kra Thongi ehk vee ja valguse festival, mida peetakse täiskuu ajal novembris,“ rääkis Pukdangpan.

8.-15. augustini saab Tallinna vanalinnas asuvas Tai restoranis NOK NOK mekkida peakoka Khampan Pukdangpani loodud erimenüüd „Terve restoran ühel kandikul“. Autentsetest Tai köögi maitsetest on peakokk ühele kandikule pannud midagi kogu a’ la carte menüüst.