11.04.2020, 13:13
KANEELIMAITSELINE MUNA? Nii saad anda munale maitset! Vaata nippe!
Mune hoiustatakse sõltuvalt isiklikest eelistustest nii külmkapis kui ka toatemperatuuril. Kõige mõistlikum oleks asetada munad originaalpakendis külmkapi põhiriiulile, sest seal on temperatuur kõige külmem ja selliselt ei ole temperatuurimuutused suured. Nii peaks munad pidama vastu kolm kuni viis nädalat ja ehk kauemgi, kui on näidatud kuupäevatemplil karbi peal, soovitab The Spruce Eats.
FOTO:
Võrdlevate katsete põhjal on leitud, et kui ühte partiid mune hoiti kuue külmakraadi juures külmkapis ja teist toatemperatuuril ning seejärel uuriti bakteritüvesid, ei leitud kummastki ohtlikke baktereid. Munade säilivusaeg oli mõlemates tingimustes sama hea.
Muna absorbeerib tõhusalt maitsed oma koore kaudu ja seetõttu ei tohiks neid hoida näiteks toore liha ega tugeva lõhnaga toiduainete kõrval.
Kui maitsenüanss on aga taotlus, siis häid ja huvitavaid maitseid võite saada näiteks tüümianist, kaneelist või kardemonist.
Proovige seda nippi:
- Võtke munad originaalpakendist ja asetage klaaspurki.
- Pange soovitud vürts klaaspurgi põhja, näiteks kaneelipulgad või pulber, ja sulgege korralikult kaas. Asetage jahedamasse ruumi või külmikusse ca nädalaks.
- Kui kasutate hiljem mune näiteks küpsetamisel või jookides, on tuntav ka vihje kaneelile.