Ritsikajahu valmistatakse kuivatatud ja peeneks pulbriks jahvatatud ritsikatest. Saadud pulber ei meenuta algallikat ja muudab selle paljude toitude mitmekülgseks koostisosaks. Ritsikajahu saab lisada smuutidesse, suppidesse või segada tavalise jahuga leiva tegemiseks ning kõikvõimalike küpsetiste valmistamiseks, vahendab Finedininglovers.com

Ritsikajahust leiva valmistamiseks soovitatakse retseptis välja vahetada kuni veerand algsest jahukogusest. Ritsikajahu annab leivale pähklise maitse, lisaks on sellel kõrge proteiinisisaldus (umbes 62 g 100g toote kohta). Ritsikajahus on ohtralt kiudaineid, B12-vitamiini ning see on hea raua- ja kaltsiumiallikas.

Soovitused ritsikajahu kasutamiseks:

Ritsikajahust pitsa: asendage veerand kuni kolmandik oma pitsataina retseptis sisalduvast jahust ritsikajahuga. Saate kõrge proteiinisisaldusega pitsa.

Ritsikajahust banaanileib: pähkline maitse sobib hästi banaanileivaga; asendage osa jahu banaanileiva retseptis, et suurendada valgu kogust.

Ritsikajahust pannkoogid: kasutades ritsikajahu pannkookides, saate tavalised hommikusöögi pannkoogid muuta supertoiduks.