Rasvased kalad, näiteks heeringas, on rikkad tervislike oomega-3-rasvhapete poolest. Lisaks leidub heeringas palju D-vitamiini, mida talvel, kui päike eriti tihti ei paista, on paljudel organismis liiga vähe.

Heeringa kõrge D-vitamiini sisaldus tugevdab luid ja hambad ning aitab parandada tuju. Heeringa-rasv on peamiselt tervislik kalaõli, mis võib aidata ka podagravalude korral. Tervislikud oomega-3-rasvhapped aitavad vererõhku alandada ja avavad nn kaaliumikanalid, mis laiendavad veresooni. Lisaks tugevdavad rasvhapped keha immuunsüsteemi.

Heeringas aitab hoida aju tervena

Aju jaoks on eriti head rasvased kalad. Häid rasvu on vaja näiteks jõulude ajal, kui tarbitakse õlut, veini ja muud alkoholi. Alkoholi kuritarvitamisel on mitmeid kõrvaltoimeid, sealhulgas suurenenud vastuvõtlikkus dementsusele. Loyola ja Kentucky ülikoolide uuringute kohaselt aitavad tervislikud oomega-3 rasvhapped kaitsta aju põletiku eest, mis kaasneb sageli dementsuse tekkega. Nii et kui soovite oma aju parimal võimalikul viisil kaitsta, pidage meeles, et sööge piisavalt sageli rasvaseid kalu!

Milliseid heeringatooteid vältida?

Ehkki heeringas ise on tervislik, tuleks teatud tüüpi heeringatooteid vältida, näiteks marineeritud heeringat. Poodides klaaspurkides pakutav marineeritud heeringas kipub olema kõrge suhkrusisaldusega. Eelistage selle asemel värske heeringa ostmist otse kalakaupmehelt!

Allikas: Kunto Plus