Lisaks saate värske basiiliku osaliselt või täielikult asendada rukola, spinati ja isegi lehtpeterselliga, kirjutab portaal Menaiset.fi.

Parma juustu aga omakorda vahetada mõne muu külmkapis leiduva kõva juustu vastu.

Pistaatsiapesto

100 g soolatud ja röstitud pistaatsiapähkleid

1 küüslauguküüs

1 peotäis basiilikulehti

1 peotäis piparmündilehti

10 g riivitud Parma juustu

60 ml oliiviõli

Värskelt jahvatatud musta pipart

Vajadusel lisage maitse järgi soola

Sidrunimahla

Valmistamine:

  • Peske ürdid. Pange puhastatud pistaatsiapähklid, küüslauk ja ürdid uhmrisse või töödelge neid saumikseriga peeneks.
  • Lisage juurde õli ja Parma juust ning segage korralikult läbi.
  • Maitsestage sidrunimahla, soola ja pipraga.