Kas teie köögikapis on soolatud pähkleid? Neid saab kasutada pesto sees!
Seedermänni seemned basiilik, Parma juust ja oliiviõli on klassikalise pesto koostisosad, kuid pesto valmistamisel saab seedermänni seemnete asemel kasutada ka soodsamaid alternatiive. Kasutage nende asemel soolatud maapähkleid! Need on odavad ja leiavad tihti tee ostukorvi koos teiste nädalavahetuseks mõeldud toiduainetega. Pesto aga saab soolatud pähklitest hea rösti maitse. Ärge pesto sees sel juhul eraldi soola kasutage!
Lisaks saate värske basiiliku osaliselt või täielikult asendada rukola, spinati ja isegi lehtpeterselliga, kirjutab portaal Menaiset.fi.
Parma juustu aga omakorda vahetada mõne muu külmkapis leiduva kõva juustu vastu.
Pistaatsiapesto
100 g soolatud ja röstitud pistaatsiapähkleid
1 küüslauguküüs
1 peotäis basiilikulehti
1 peotäis piparmündilehti
10 g riivitud Parma juustu
60 ml oliiviõli
Värskelt jahvatatud musta pipart
Vajadusel lisage maitse järgi soola
Sidrunimahla
Valmistamine:
- Peske ürdid. Pange puhastatud pistaatsiapähklid, küüslauk ja ürdid uhmrisse või töödelge neid saumikseriga peeneks.
- Lisage juurde õli ja Parma juust ning segage korralikult läbi.
- Maitsestage sidrunimahla, soola ja pipraga.