Olgu need siis leib, keedetud pasta ja riis, köögiviljajäägid või pool tassi jogurtit – kõik ülejäägid saab mõnd koostisosa lisades uueks söögikorraks vormistada. Laske oma loovusel vabalt lennata, sest iga jääk on järgmise roa potentsiaalne koostisosa.

Soovitus: lähtuge köögijääkide puhul mitte "Parim enne" kuupäevast, vaid oma meeltest! Süüa kõlbab see, mis näeb hea välja ja hästi lõhnab.

Veidi tahkest leivast valmib suurepärane saiavorm. Seda magustoitu tänapäeva täiskasvanud aeg-ajalt lihtsalt nõuavad, sest mis saab olla parem kui oma lapsepõlvest pärit lihtne maitsesegu suhkrust, kaneelist ja saiast.

Karamelline õuna-saiavorm kuulub aga saiavormide koorekihi hulka!

Vaata retsepti SIIN

Kuivatage saiajäägid ära ja jahvatage need köögikombainiga riivsaiaks, mida saab kasutada krõbedamast krõbedama ja suus sulava juušnitsli valmistamiseks.

Vaata retsepti SIIN

Siin on aga üks lihtne ja ülimaitsev maius, kus kokku saavad hapukad pohlad, rukkileib ja riccotta kohupiim.

Vaata retsepti SIIN

Kartul, pasta ja riis jäävad toidukordadest tihti üle. Kasuta keedetud kartuleid näiteks kartulikotlettide valmistamisel võib prae need lisandiks ja muidugi sobivad need salatisse hakkimiseks!

Pastavormidega toidad ära suurema seltskonna ja saad laua äärde ka kõik lapsed! Kree­mine sisu ja täiuslikud maitsed on parimad otse ahjust tulnuna, aga pastavorme annab väga hästi ka külmutada ja pärast lihtsalt ahjus uuesti üles soojendada.

Millest Oma Maitse novembrinumbris juttu on, saab lugeda SIIN