1. Kuumad ja soojendavad joogid (alkoholiga ja ilma)

Maitsev hõõgvein või kuum kokteil? Kuum alkoholivaba ingveriõlu? Kuumad joogid on terrassisoojendite asemel hea alternatiiv.

2. Pukklauad

Mingil hetkel muutub sügistalvises välirestoranis viibimine ebamugavaks ja jalad hakkavad külmetama. Andes külalistele võimaluse seista kenasti seatud pukklaudade ääres, saadakse jalgu liigutada ja end soojas hoida. Kontseptsioonist lähtuvalt võib see hästi sobida.

3. Kaitsev vaipkate põrandale

Külm tuleb sageli altpoolt, seetõttu on ka terrassisoojendid, mille soojus tõuseb üle peade kõrguse, üsna ebaefektiivsed. Ilmastikukindlad vaibad aitavad tagada, et külalised tunneksid end sõna otseses mõttes mugavalt.

4. Ärge unustage vihmakaitset

Märja ilmaga ei kujune terrassihooaja pikendamise puhul probleemiks mitte üksnes külm, oluline on tagada kaitse ka vihma eest. Siin tulevad abiks suured vihmavarjud ja veekindlad kokkuvolditavad katused. Muidugi tähendab see lisainvesteeringut, mis võib aga pikemas perspektiivis end ära tasuda: õues istumise soovist on saanud trend. Seda nähtust nimetatakse "Vahemere piirkonna taaselustamiseks" ja ka Alpidest põhja pool tahavad inimesed järjest rohkem aega veeta õues.

5. Võtke kaasa oma pleed

Kui paljud restoranid on varem pakkunud külalistele sooja pleedi kasutamise võimalust, siis koroonaviiruse ajal pole see soovitatav. Leidub restorane, kus külalistel palutakse vajadusel pleed ise kaasa võtta ja teada on, et selle soovitusega minnakse kenasti kaasa.

6. Sooja toidu pakkumine

Mõelge jõuluturule. Mida seal süüakse? Kuuma toitu! Hautisi ja palju muud. Kasuks tulevad ka soojust säilitavad nõud, eelsoojendatud kausid ja tassid. Suurtel vaagnatel serveeritav ja teistega jagatav toit ei sobi praeguse ajaga kokku.