Kokandus-43 Foto: Ilmar Saabas
Omlette on hommikusöökideks pakutud nii pikalt kui pikk on ajalugu. Kuid alati on küsimus, milline on see õige viis ideaalse omleti saamiseks - kuidas mune kloppida, mida omletile lisada. Anname veel ühe õppevideo Teile uurida.

Omleti juures on kolm äärmiselt olulist reeglit: a) alati tuleb munad lüüa vahtu, nii jääb omlett õhuline ja maitserikas, b) valmista omlette madalal temperatuuril ning lase munal pigem aeglasemalt, kui kiiremini valmida ja c) lisanditena kasuta omletis kõike, mille järele isutab.

Videoretseptis õpetab kokk meid valmistama ühte tavalist omletti väikese juustutäidisega ning kahte lisanditega munarooga: ühte vaid juurviljadega, teist lihaga. Suu ajavad vett jooksma kõik kolm.

Vaata, kuidas valmistada ideaalne omlett: