Klassikaline Ungari guljašš. Suhtterstock
Ungarlased oskava ühte asja filigraanselt ning selleks on veiselihast maailma parima roa ehk guljašši hautamine. Imeliselt pehme tekstuuriga teravapoolne lihakaste, mis viib keele alla ja annab tagasi kaotatud usu maailma.

Koostisosad:

Klassikaline Ungari veiseguljašš

  • 1 kg Veiseliha
  • Sibulat
  • Oliiviõli
  • Meresoola
  • Musta pipart
  • Köömned
  • Paprikapulber
  • Majoraan
  • Tüümian
  • Cayenne pipar
  • Kanapuljong
  • Tomatipasta
  • Küüslauk
  • Loorberileht
  • Suhkur
  • Balsamico äädikat
  • Laiad nuudlid
  • Hapukoor
  • Roheline sibul

Lüüriline ja pisaraline lause aga ei tähenda muud kui, et tegemist on ausa ja eriti põhjamaise kliimaga paikade tarbeks sobiva koduse hautisega, mis just täna võiks meie menüüs olla. Õhtusöögi valmimine võtab küll aega, kuid kui kohe peale tööd hautis "hakkama" panna, saab AK uudiste ajaks ka lauda istuda.

Liha tasuks osta suur tükina ja ise lahti lõigata, mitte usaldas juba valmispakendatud liha. Esiteks saab ise lõigates paremini jälgida lihatükkide suurust, teiseks tagada liha enda kvaliteedi. Teine oluline reegel, mida järgida, ütleb, et lihahautiseks mõeldud maitseained tuleks enne kasutamist röstida, sest kuumus paneb vürtsides õli liikuma ja tugevdab maitseid.

Vaata, kuidas valmistada klassikalist Ungari veiseguljašši: