Kreemine ja krõbe "uut moodi" Karjase Pirukas Foto: Shutterstock
Läheme uuele ringile ühe maailma kuulsaima toiduga, milleks on Karjuse Pirukas ehk inglisekeeles Shepard's Pie. Seekord teeme asjad õigesti, rammusalt ja maitsvalt. Võtame aega ja timmime kõik paika. Lisame ka paar uut komponenti, mis toovad piruka maitsele suure muutuse.

Koostisosad:

Kreemine ja krõbe "uut moodi" Karjuse Pirukas

  • 300 g Loomahakkliha
  • 300 g Seahakkliha
  • Küüslauku
  • Sibulat
  • Porgandit
  • Šampinjone
  • Sriracha kastet
  • Oliiviõli
  • Meresoola
  • Musta pipart
  • Punase veini äädikat
  • Kartulit
  • Võid (82%)
  • Vahukoort
  • Munakollane
  • Kartuli keeduvett
  • Riivjuustu
  • Hakitud tilli
  • Hakitud rohelist sibulat
  • Hakitud peterselli

Iseenesest pole Karjuse Pirukas midagi keerulist ei valmistada ega süüa. Hea ja lihtne külma aja roog, mis saanud alguse talupoegade soovist end odavalt, rammusalt ja kiirelt hästi ära toita. Äärmiselt suur austus selle roa vastu aga ei tähenda, et tänaste vahenditega seda veelgi paremaks ei saaks timmida.

Kui vaadata otsa retseptile siis oleme lisanud lihale erinevaid maitseaineid. Oluline ongi, et liha valmistamisel tuleks võtta aega, et maitseid pidevalt timmida - suus hautist liigutades peaks tunda olema nii haput, magusat, teravat kui soolast. Ärge kiirustage: maitske ja maitsestage, maitske ja maitsestage.

Suurim lisand on aga kartulipudrule lisatud munakollane, mis muudab püree veelgi kreemiseks, kohevaks ja nauditavaks. Ideaalis võiks kartulipüree valmistada Kitchen Aid'iga, nii saab kontsistents ühtlane ja väga siidjas.

Peedisalatit võite timmida Balsamicoga ja tzatziki kaste olgu hapu ning värske.

Kreemine ja krõbe "uut moodi" Karjase Pirukas
Foto: Shutterstock