Kodune kurgisalat on värskendav lisand grillitud liha või kala juurde
Mõnus ja lihtne kurgisalat sobib hästi suvist einet täiendama. Parim salat valmib värsketest kodumaistest kurkidest!
Lihtsa kurgisalati jaoks tuleks võtta inimese kohta umbes pool kurki. Pese kurk ja lõika ära otsad, seejärel koori ja lõika viiludeks.
Kurgisalat värske tilliga
4-le
Valmistamine: Pese ja haki 2–3 vart tilli. Sega 4-5 sl hapukoore ja 2 tl sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa eelnevalt lõigatud kurgiviilud kastmele ja sega kõik hoolikalt läbi. Lase enne serveerimist veidi seista.
Kurgisalat hapukoorekastmega
4-le
Valmistamine: Pese ja haki peeneks 2-3 vart tilli. Sega kausis kokku 150 g hapukoort, 3 sl valge veiniäädikat, näpuotsatäis suhkrut, maitse järgi pipart ja soola ning 4 sl rafineerimata päevalilleõli. Lisa saadud segu õhemateks viiludeks lõigatud kurkidele. Sega läbi ja salat ongi serveerimiseks valmis!