Millist teed juua? Vaata siia: 9 teed, millega pehmendada köha

Järgmine hea sõber on MESI. Tee magustamiseks on mesi suurepärane, aga jällegi — mitte kunagi ei tohi mett panna tulikuuma vette, siis kaovad hetkega kõik tema väärtuslikud ja tervistavad omadused ja saad juua põhimõtteliselt lihtsalt suhkruvett. Mesi sega joogi sisse siis, kui tee on jahtunud joomistemperatuurini. Uuri lisa:

Kindel ja proovitud köhaleevendaja: SIBULAMESI. Haki kodumaine sibul peeneks, sega paari lusikatäie meega ja jäta seisma, vahepeal sega. Sibulamahl tuleb välja ning muudab segu vedelaks. Köhahoo ajal võta lusikatäis sibula-mee segu, see leevendab tõhusalt. Ka sibulad võid ära süüa. Maitseb ka lastele!

KAPSALEHEMÄHIS soojendab ja leevendab. Võta paraja suurusega kapsaleht, lase soojaks (aga märjaks ei tohi see saada, muidu läheb katki), määri soojale kapsalehele mett, aseta üks leht rinnale, teine seljale, pane selga liibuvad riided, mis kapsalehtedel liikuda ei lase ja mine magama. Kui mesi tundub liiga kleepuv või oled meele allergiline, võid kasutada ka paljaid kapsalehti.

MERESOOL on antibakteriaalse toimega ja soolakambreid soovitatakse külastada immuunsuse tõstmiseks. Aga koduse soolakambri saad endale tekitada ka kodus. Purusta meresool kas vanaaegses kohvimasinas või kausis uhmriga pulbriks, soojenda pliidil või mikrolaineahjus ja vala kilekotti. Hinga meresoolatolmu paar korda sisse ja tunned, kuidas kihelemine kurgus kaob. Seda protseduuri võid teha nii tihti kui vaja.

LOORBERILEHEST saad tõhusa köharavimi. Pane potti 250 ml vett ja lisa sinna 6 loorberilehte. Keeda veerand tundi. Kurna ja jahuta. Vala vedelik pudelisse, lisa 6 sl pruuni suhkrut ja 1 sidruni mahl . Sega kõik läbi ja alusta ravikuuriga. Köharohi säilib külmikus nädal aega. Loe pikemalt: Selle auväärt puu lehtedega saab imeliselt köha ravida

Allikad: Oma Maitse, Naistekas, Tervis Pluss