Foto: Jaan Heinmaa
Kohv muudab vastupandamatuks iga magustoidu või küpsetise, pannes vaimustusest õhkama ka neid, kes muidu sellest joogist ei hooli.

1. Kohvisüdamed

Foto: Jaan Heinmaa

10 tk

100 g digestiivküpsiseid
25 g võid

PEALE:
200 g valget šokolaadi
250 g maitsestamata toorjuustu
1 dl hapukoort
0,5 dl espressot või väga kanget kohvi
1 tl vanillsuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda 25 x 25 cm suuruse koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor, kohv ja
vanillsuhkur. Seejärel sega sulatatud valge šokolaad toorjuustumassi hulka. Vala segu vormi põhja
ja määri laiali. Aseta külmkappi vähemalt 6 tunniks kuni üleöö. Vormi väikeste piparkoogivormidega
südamekujulised koogid.

Foto: Jaan Heinmaa

8-le

175 g tumedat šokolaadi
175 g võid
0,5 dl espressot või
väga kanget kohvi
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 dl jahu
100 g sarapuupähkleid

PEALE:
200 g Dajmi šokolaadi

Haki tume šokolaad. Sulata kastrulis või ja tõsta tulelt. Tükelda hulka šokolaad ja sega sulamiseni. Kalla juurde kohv. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa šokolaadisegule. Sega õrnalt juurde jahu ning hakitud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 25 cm ahjuvormi.
Puista peale hakitud Dajmi šokolaad ja küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega.

Foto: Jaan Heinmaa

8 tk

TAINAS:
1,5 sl kakaopulbrit
2 tl lahustuva kohvi pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
2 dl fariinsuhkrut
125 g võid
2 muna

PEALE:
2 dl vahukoort
0,5 dl tuhksuhkrut
3 sl espressot või väga kanget kohvi
kaunistuseks kakaopulbrit

Sega väikeses kausis kakao- ja kohvipulber ning veidi keevat vett. Sega jahu, küpsetuspulber ja fariinsuhkur. Lisa toasoe või ja munad ning klopi ühtlaseks. Lõpuks vahusta juurde kakao-kohvisegu. Täida kahekordsete paberist muffinivormidega vooderdatud metallist muffinivormid 2/3 ulatuses tainaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Jahuta restil. Vahusta 35% koor ning sega tuhksuhkru ja kohviga. Tõsta jahtunud muffinitele maitsestatud vahukoort ja sõelu peale kakaopulbrit.

Foto: Jaan Heinmaa

6-le

4 munakollast
2 sl suhkrut
250 g valget šokolaadi
2 sl apelsinilikööri (nt Cointreau)
1 dl espressot või väga kanget kohvi
2 dl vahukoort

Vahusta suhkur ja munakollased kohevaks vahuks. Sulata kuumaveevanni kohal anumas tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Kalla šokolaadimassi sisse liköör ja kohv. Lisa segu õrnalt munakollasevahule ja sega ühtlaseks. Lõpuks pane juurde vahustatud vahukoor. Tõsta segu pokaalidesse ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

Foto: Jaan Heinmaa

10-le

TAINAS:
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl fariinsuhkrut
0,5 tl soola
2,25 dl õli
4 muna
0,5 dl espressot või väga kanget kohvi
0,5 dl piima
75 g Kreeka pähkleid

TÄIDIS:
250 g mascarpone’t
200 g kohupiimapastat
1 sl lahustuva kohvi pulbrit
1 sl heledat siirupit
0,5 dl tuhksuhkrut
kaunistuseks 50 g Kreeka pähkleid

Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa suhkur ja sool. Sega juurde õli, munakollased, espresso ja piim. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt ülejäänud massi hulka. Lõpuks lisa hakitud Kreeka pähklid. Vala tainas võitatud piklikku keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit. Jahuta veidi vormis ning kummuta restile tahenema. Lõika jahtunud keeks pikisuunas kolmeks kihiks. Vahusta mascarpone, kohupiim, kohvipulber, siirup ja tuhksuhkur. Määri kreem kihtide vahele ja kõige peale. Kaunista pähklitega.