Siin on kolm soovitust, mida tervisliku grilliroa valmistamisel meeles pidada:

  • Rohkem köögivilju! Juur- ja köögiviljade grillimine pakub head vaheldust igapäevasele toidulauale. Need ei ole mitte ainult toitainerikkad ja madala kaloraažiga, vaid üllatavad ka tekstuuri ja suurepärase maitsega. Tomat, paprika, baklažaan ja punane sibul on vaid mõned näited, mida grillil proovida tasub. Samuti ei ole kaugel ka aeg, mil juba oma esimesi aiasaadusi grillil valmistada või värskelt kõrvale serveerida saab.
  • Eelista madalama rasvasisaldusega liha! Grillimist on raske ette kujutada ilma lihata. Kuna grillimine on väherasvane küpsetusviis ja liha toitainerikas, ei ole tulemus mitte ainult maitsev, vaid ka tervislik. Siiski tasub grillimisel eelistada madalama rasvasisaldusega liha, näiteks broilerit. Nii on väiksem leegi tekkimise oht (et liha grillil ära põleb), samuti toidukaloraaž. Võrreldes punase lihaga on kiirem ka küpsetamise aeg.
  • Valmista marinaad ise! Lihamarinaadi saab lihtsasti tervislikest toiduainetest ise valmistada. See on hea võimalus omada kontrolli selle üle, millest toit koosneb ning astuda nii samm tervisliku toitumisele või suvevormile lähemale.Teisest küljest tasub meeles pidada, et poeriiulitelleiduvad erinevad ahvatlevad grillkastmed võivad olla väga suhkrurikkad. Nii võime ise arugi saamata tarbida palju suhkru. Toidu koostise kohta leiad informatsiooni pakendi märgistuselt. Kui kolmandik kastmest moodustab suhkur, siis ehk tasub otsida mõni tervislikum alternatiiv.