11.04.2020, 20:51
Koogivalik kevadpühade laual: kohupiimakoogid ja traditsiooniline lihavõttesai
Kevadpühadel ei pea ilmtingimata pashat tegema. Tõsta lauale kaunis ja maitsev kohupiimahõrgutis, sest on parim aeg kohupiimakookideks!
FOTO:
1. Lihtne kohupiimakook, kus on kasutatud kahte erinevat kohupiima. Mida rohkem kihid läbi segad, seda ilusama ja kirjuma tulemuse saad. Kõrvale sobib pakkuda näiteks kirsikastet.
2. Kulitši süüakse koos pashaga ja säilitatakse linases riides. Niimoodi hoides säilib see nädalaid. Kulitši võid kaunistada ka paberist rooside, söödavate kuivatatud lillede või muude värviliste kaunistustega. Kena pühadekingitus külla minnes.
3. Kama annab kohupiimakoogile aimatava pähklinüansi.
4. Kevadpühadele sobilik maitsev kohupiimakook, millel krooniks beseekiht, põhjaks kaerajahust muretainas ning keskmiseks kihiks kohupiim koos kuivatatud puuviljade ja pähklitega.
5. Valmista perele üks krõbeda põhjaga mahlane rabarberikook.