Foto: Shutterstock
Kõrvitsaseemned saavad röstimisel imelise aroomi ja on suurepäraseks suppide ning salatite lisandiks. Röstimiseks on vaja kuivatatud kõrvitsaseemneid, mittenakkuva kattega panni ja puulusikat või spaatlit.

Kõrvitsaseemned on söödavad ja neid saab kuivatamise ja röstimise läbi suupiste või mõne teise toidu koostisosana kasutada.

Kõrvitsaseemnete kuivatamine - nii see töötab!

  • Poolitage kõrvits ja eemaldage südamik suure lusika või jäätisekulbiga.
  • Eemaldage poolitatud kõrvitsast ettevaatlikult seemned koos neid ümbritseva säsiga.
  • Seemne ümber olevat kõva valkjat kesta on raske purustada. Õlikõrvitsa seemned on kohe söödavad, tavalise kõrvitsa seemnetel tuleks valge kest eemaldada.
  • Kõigepealt hõõruge kõrvitsaseemneid, seejärel hoidke neid sõelal jooksva vee all, et eemaldada ülejäänud lihaniidid.
  • Kuivatage seemned pärast puhtaksnokkimist majapidamispaberi või rätikuga ja jätke küpsetuspaberile mitmeks päevaks kuivama.
  • Kuumutage ahi temperatuurini 180–200 ° C. Laotage seemned küpsetusplaadile. Veenduge, et need ei kattuks ja seemnete vahel oleks piisavalt ruumi, et nad saaksid ühtlaselt kuivada. Küpsetusaeg on umbes 20 minutit. 10 minuti pärast keerake seemned spaatliga üks kord ümber.
  • Laske kõrvitsaseemnetel jahtuda. Seejärel, nagu päevalilleseemnete puhul, murdke need ükshaaval lahti. Valmis!


Säilitamine: Kõrvitsaseemneid on kõige parem hoida jahedas ja kuivas suletavas purgis.

Kõrvitsaseemnete röstimine. 1 samm.

Pange kuivatatud kõrvitsaseemned pannile. Tähtis: seemneid röstitakse ilma rasvata, sest nagu kõik pähklid ja seemned, on ka kõrvitsaseemned loomulikult rasvarikkad.

Kõrvitsaseemnete röstimine. 2. samm.

Kuumutage pann keskmisel kuumusel ja röstige kõrvitsaseemneid segades. Kasutage puulusikat või spaatlit ja hoidke kõrvitsaseemned pannil liikumises, et need röstiksid ühtlaselt ja ei läheks kõrbema.

Kõrvitsaseemnete röstimine. 3. samm.

Eemaldage kõrvitsaseemned kohe, kui tunnete röstimisel tekkivat aroomi ja need on kergelt pruunistunud. See võtab kuuma panni puhul ainult 3-4 minutit. Hoiatus: ainult pliidi välja lülitamisest ei piisa, sest pannile salvestatud soojus võib kõrvitsaseemned ära kõrvetada!

Nende juhiste jaoks on kasutatud kuivatatud kõrvitsaseemneid, mida saate toidupoest osta. Kui eemaldasite kõrvitsaseemned ise kõrvitsast, peavad need enne röstimist kuivama, soovitab internetiportaal Lecker.de

Kiire ja tervisliku suupiste saamiseks lisage kõrvitsaseemnete röstimisel veidi meresoola ja paprikapulbrit. Segage korralikult, seejärel eemaldage kõrvitsaseemned ja laske jahtuda. Kõrvitsaseemned on imehead ka karamelliseeritult vähese kaneelisuhkruga. Mmmmh!

Kuidas röstitud kõrvitsaseemneid toitudes kasutada?

Puistake krõbedad kõrvitsaseemned salatitele, kartulipüreele või kasutage neid omatehtud müslibatoonide valmistamisel.