Foto: Shutterstock
Tänu hästivarustatud sahvrile saate köögis kiiresti midagi maitsvat valmistada. Selgitame, millised toiduained kuuluvad põhivarustuse juurde ja anname kasulikke näpunäiteid õige hoiustamise kohta.

Milliseid toite saab sahvris hoiustada?

Pika säilimisajaga toitu saab kuivas ja pimedas sahvris optimaalselt säilitada temperatuuril 15-20 °C. Toiduainete säilimiseks on väga oluline ventilatsioon. Kui teil on köögis vähe ruumi, siis portaali Lecker abiga saate teada, kuidas alljärgnevaid toiduaineid saab sahvris edukalt hoida:

Kuivained: pasta, riis, kaerahelbed, müsli, pähklid, kuivatatud puuviljad, kuivatatud oad, läätsed, riivsai

Küpsetusained: munad, jahu, šokolaad, kakao, maisitärklis, söögisooda, vanillisuhkur

Konservid: mais, konserveeritud tomatid, hapukapsas, oad, kikerherned, tuunikala, kapparid, anšoovised, oliivid, marineeritud kurgid, kookospiim

Vürtsid : sool, must pipar, suhkur, kuivatatud tšillid, loorberilehed, punane vein, valge vein või palsamiäädikas, sojakaste

Piimatooted: või, kõva juust (nt Parmesan)

Köögiviljad: sibul, küüslauk, kartul

Rasvad: oliiviõli, päevalille- või rapsiõli

Konservid: moosid, chutney´d

Kasulikud näpunäited sahvri korraldamiseks:

  • Pange äsja ostetud toiduained riiulis tahapoole, et saaksite kõigepealt tarbida vanemaid kaupu.
  • Kontrollige regulaarselt parimat kuupäeva ja tarbige toitu aegsasti, enne kui see halvaks läheb.
  • Ärge tarbige konserve, mille kaas on paisunud. Sama kehtib ka kaanega suletavate hapukurgipurkide kohta.
  • Paigutage lahtised kuivained metallist, klaasist või plastikust õhukindlatesse anumatesse, need ei näe mitte ainult head välja, vaid aitavad ka sahvris olevaid toiduaineid paremini riiulitel organiseerida.

Loe lisaks: Piilu sisse maakeldrisse ja vaata, kuidas seal toidukraami säilitada! Lisatud INTERAKTIIVNE JUHEND