On palju toite, millel on lima eemaldav toime. Kui teid kimbutab nohu või tugev köha, siis proovige neid looduslikke ravimeetodeid.

1. Ingver ja sidrun

Ingver ja sidruni on looduslikud C-vitamiini allikad ja nad toimivad ka antibiootikumina, eemaldades kehast baktereid, toksiine ja viiruseid. Ingver ja sidrun kaitsevad rakke, nii et liigne lima ei areneks.

Kui tunnete gripi tunnuseid, siis valmistage ingveri ja sidruniga kuum jook. Selleks läheb vaja 1 tass vett, veidi tükeldatud värsket ingverit ja poole sidruni mahla. Enne tarbimist laske joogil natukene seista. Soovi korral võite ingveri ka joogist kurnata.

2. Ananass

Ananass sisaldab seedeensüümi nimega bromelaiin, mis leevendab hingamisteede infektsioone ja haigusi nagu kopsupõletik ja bronhiit. Klaas värsket ananassimahla on suurepärane viis kopsupõletiku ohjeldamiseks ja astma sümptomite leevendamiseks. Ananass avab hingamisteed ja alandab tõhusalt põletikku.

3. Greip

Greip eemaldab kehast liigse soola, kõrvaldades samal ajal lima ja hingamisteede turse.

4. Looduslikud ürdid

Teatud ravimtaimedel on tervendav toime, mis avab hingamisteed ja hoiab need limast vabad. Proovige piparmünti, eukalüpti, tüümiani ja rosmariini. Kasutage kvaliteetseid värskeid ürte ja peske neid enne kasutamist põhjalikult.

Valmistage ürtidest ekstrakt, keetes tassi vett ja lisades paar oksa soovitud ürti. Laske tõmmata. Tarbige paar korda päevas.

Vältige neid toite, kui soovite limast lahti saada:

Teatud toidud suurendavad lima kogust kehas ja seda tuleks põletiku ajal vältida. Seetõttu eemaldage gripihooajal dieedist järgmised toidud:

Piimatooted nagu jäätis, juust, või, piim jne.
Loomsed tooted, näiteks liha.
Rasvad ja õlid. Eelkõige võib see põhjustada lima kogunemist kehas. Eelistage oliiviõli.

Gripihooajal tasub pöörata erilist tähelepanu oma toitumisele, et kaitsta keha infektsioonide eest. Sööge küüslauku, sellerit, sibulat, sparglit ja lillkapsast. Need sisaldavad aineid, mis suurendavad resistentsust ja ravivad olemasolevaid nakkusi. Hoidke neid köögivilju alati oma menüüs ja suurendage talvel nende kasutamist.

Allikas: Askelterveyteen