• Nahk on elutu või punetab kergesti. Alkohol viib kehast välja vee, ja pikapeale koos veega ka vitamiinid ja mineraalid. Liigne alkoholitarvitamine paneb ka näo ja silmad punetama ning tekitab paistetust nii näos kui kõhus. Pikaajalise alkoholi liigtarvitamise järel muutub nägu (eriti nina ja põskede piirkond) järjest punasemaks, silmad paistetavad kergemini ja välimus vananeb kiiresti.
  • Oled pidevalt väsinud. Liigne alkoholi tarvitamine häirib meie immuunsüsteemi ning koos alkoholist tingitud halva unega võib tulemuseks olla pidev nõrkus. Nimelt häirib alkohol unetsükleid, takistades väljapuhkamist. Joobes inimesel jäävad ära sügavale unele eelnevad esimesed unefaasid ning väheneb REM-une aeg, mille ajal toimub õpitu kinnistumine, mõtete ja mälestuste korrastamine, inimene tunneb end ärgates värske ja puhanuna.
  • Oled pidevalt ärevil ja stressis. Alkohol on depressant, mis rikub ajukeemia tasakaalu ning seeläbi mõjutab seda, mida me mõtleme, tunneme ja teeme. Kui esimene klaas mõjub lõdvestavalt, siis iga järgmisega ärevus ja stress hoopis kasvavad. Igapäevaste pingete leevendamiseks on hoopis paremaid ja tervislikumaid variante – tee hoopis üks jooksuring või võta üks kosutav kuum vann!

Eksperdid soovitavad meestel mitte ületada rohkem kui neli alkoholiühikut päevas. Neli alkoholiühikut on näiteks liiter lahjat õlut või kolm pitsi kanget alkoholi. Igasse nädalasse peaks jätma ka vähemalt kolm alkoholivaba päeva.

Oma alkoholi tarvitamise harjumusi saad analüüsida tehes AUDIT testi SIIN