Pese arbuus hoolikalt ja poolita, seejärel lõika veeranditeks.

2. samm

Kui arbuus on veeranditeks lõigatud, siis eemalda nende ülemine osa, seal paikneb tavaliselt kõige rohkem seemneid.

Võta arbuusi eemaldatud ülaosast seemned noaga välja ja lõika saadud viljaliha kuubikuteks. Võta ülejäänud seemned arbuusi seest noaga välja. Lõika kuubikuteks ka seemnetest puhastatud arbuusi allesjäänud osa.

3. samm

Tee ülejäänud arbuusiosade viljaliha sisse vertikaalselt üksteisest umbes 2 cm kaugusel olevad lõiked, seejärel juhi nuga horisontaalselt mööda koort ja saad hammustamiseks sobivad arbuusitükid!

Arbuus on suvel ideaalne suupiste – värskendav ja vähese kalorsusega, sellest saab teha nii limonaadi, punchi kui ka salatit!

Kuubikuteks lõigatud arbuusist, fetast, värskest kurgist ja tükeldatud punasest sibulast saate kiirelt arbuusisalati valmistada. Oliiviõlist, laimist ja palsamiäädikast kokku segatud kaste sobib sellega suurepäraselt. Jääb veel pipraga maitsetamise vaev ja soovi korral võib salatile lisada värsket münti.

Arbuusi valimisel pööra tähelepanu:

  • selle koor on veatu ja kõva
  • koht, millega arbuus peenra vastas oli, peaks olema õlgkollane
  • kui arbuusi koputad, kostab rikkalik tume heli
  • arbuus on raskem kui sama suurusega ülejäänud arbuusid
  • kui arbuusil on varrejupp, siis vaata, et see oleks kuivanud

Kui kaua arbuusi säilitada saab?

Kui õige arbuus on leitud, saad seda hõlpsalt kodus varjulises kohas hoida. See püsib seal värske kuni nädala. Ärge hoidke arbuusi külmkapis. Seal püsib see küll kauem värske, kuid kaotab imelise aroomi.