Asetage tööpinnale katteks vanad ajalehed, sest kõrvitsa viljaliha määrib. Alustage kõrvitsalaterna lõikamist kaanest. Veenduge, et kõrvits seisaks kindlalt. Kui kaas on lõigatud, eemaldage sellelt liigne säsi. Kõrvitsa õõnestamiseks kasutage suurt lusikat, mille abil saate seemned ja säsi välja kraapida. Ärge kõrvitsat liiga õhukeseks õõnestage, sest selliselt tekib oht selle kokkuvarisemiseks. Joonistage kõrvitsale soovitud muster ja lõigake see terava noaga välja. Kõrvitsaseemned saate hiljem röstida!

Vaja läheb:

  • kõrvits
  • terav nuga
  • suur lusikas
  • marker
  • anum seemnete ja säsi jaoksvanad ajalehed
  • LED-küünal


Kuidas muuta kõrvitsalatern kauem vastupidavaks?

Hallituse vältimiseks veenduge, et kõrvits oleks võimalikult kuiv. Üks võimalus on osta kõrvits nädalaid enne Halloweeni ja lasta sellel võimalikult kaua kuivada. Lühema tähtaja korral aitab niiskust lukustada juukselakk või värvitu lakk, soovitab portaal Livingathome.de

Pihustage kõrvitsat lakiga, kuid enne elava tulega küünla süütamist veenduge, et lakk on hästi kuivanud, vastasel juhul on tulekahjuoht! Kahjuks ei saa kõrvitsalaterna lagunemist kaua vältida, selle parimad päevad on tavaliselt ümber nädalaga.

Halloweeni ehk kõigi pühakute õhtut ( All Hallows’ Eve) tähistatakse 31. oktoobril halloweeni jooksmisega. Sõna "halloween" on kristliku algupäraga, aga pühal endal arvatakse olevat paganlikud juured. Kui Halloweeni tähistatakse ülemaailmselt oktoobri lõpus, siis novembrikuusse jääb nii suurtele kui väikestele eestlastele armas mardi- ja kadrisantide jooksmise aeg.