Koostisosade pildistamine

Toidu pildistamise võimalused on lõputud. See on uskumatult visuaalne teema. Üks, mida alustades peaks meeles pidama, on see, et toidufotograafia on täpselt nagu iga teine ​​fotograafia valdkond - kehtivad samad valguse, värvi ja kompositsiooni põhimõtted.

Nõuanne pildistamiseks:

Kui pildistate toitu, siis lisaks taldrikul olevale valmistootele või seda söövatele inimestele, vaadake ka koostisosi. Võib-olla on seal ootamas ilus foto!


Seoste loomine

Minu jaoks on toidufotograaf visuaalne toiduantropoloog. See ei puuduta ainult taldrikul olevat toitu, vaid ka kõike ümbritsevat - hetki, seoseid, stseene, kohti, lugusid.
Penny De Los Santos

Nõuanne pildistamiseks:

Mõelge, kuidas inimesed suhestuvad toiduga ja mis neid sellega ühendab? Nii võivad sündida kõige huvitavamad fotod.


Tänavatoit

Maailmas ringi rännates on tänavatoit andnud mulle võimaluse pildistada kultuuriliselt huvitavaid ja haaravaid stseene. Mulle meeldib peatuda juhuslikes toidukohtades ja turgudel igas linnas või külas, kus ma viibin. Nendes kohtades näeb kohalikke, kes kogunevad oma igapäevaseid toimetusi tegema.
Penny De Los Santos

Penny De Los Santosel on tänavatoitu pildistades mõned standardsed reeglid: hankida tuleb lisataldrikud, salvrätikud, söögiriistad ja maitseained ning mõnel juhul tellida kaks sama rooga (mitte söömiseks, vaid pildistamiseks!).


Nõuanne pildistamiseks:

Suur portsjon tänavatoitu võib kaameras hea välja näha, kuid meeles tuleks pidada, et seda peaks olema võimalik ka tuvastada. Proovige toitu ümber tõsta või lisada sinna ekstra värvi andmiseks juba mõnda olemasolevat komponenti.

Pidage meeles, et teie eesmärgiks on inimeste suu vett jooksma panna. Kui teil endal ei teki toitu vaadates sama reaktsioon, siis seda ei juhtu ka teiste puhul.


Kohatunne

Toidufotograafia, nagu igasugune fotograafia, peaks rääkima loo. Kui teie fotodel lugu puudub lugu, siis võib-olla ei näe te oma subjekte õigesti.

Näpunäide pildistamiseks:

Mõelge alati ruumile ja sellele, kuidas see objektiga seotud on. Näidake, mis tunne on olla seal, kus olete, andke oma fotole kohatunne.


Allikas: National Geographic