PIIMAMÜÜT 2: Süsivesiku- ja valgurikkaid toiduaineid nagu kartul ja piim tuleks süüa eraldi.

TEGELIKKUS: Valkude ja süsivesikute eraldi söömisel pole mõtet, kuna kõikide toiduainete (liha, kartul, piim jne) rakkudes on süsivesikud ja valgud koos ja neid sealt tavameetoditega eraldada ei ole võimalik. Seega tarbime valke ja süsivesikuid alati koos ja seda keelavad dieedid on eksitavad.

PIIMAMÜÜT 3: väikese rasvasisaldusega piim on tervislikum kui tavaline piim.TEGELIKKUS: Otseselt nii öelda ei saa, kuigi ülekaalulistel inimestel on soovitav tarbida vähemrasvast toitu. Rahvusvahelised uuringud näidanud, et piimarasv on inimesele väga kasulik ja vajalik ning selle kahjulikkus ei ole tõendust leidnud.

Allikas: Toiduliidu FB

Fotod: Toiduliit