Sel aastal osales konkursil 54 veini 25 autori veinikeldritest. “Kõige rohkem laekus sõstraveine - 13. Ootamatult vähe oli õunaveine, vaid 10,” ütles Kuuler. Ta lisas võistluse iseloomustamiseks, et sel korral torkas silma ka rabarberi kui tooraine vähene kasutamine. “See-eest saadeti üsna mitu rukki- ja viinamarjaveini.”

Siidrite ja vahuveinide osakaal jäi sel aastal väikseks, kokku saadeti vaid kolm jooki. “Kindlasti mõjutas kevadine eriolukord ka tänavuaastast osavõttu, sest inimestel olid omad mured. Sellest hoolimata on hea meel, et meie konkurss siiski toimus ja saame ka sel aastal tutvustada Eestis valminud koduveine. Ümmarguse sünnipäeva äramärkimiseks valis žürii seekord kõigi varasemate võistluste auhinnatud veinide hulgast välja ühe enimmeeldinud joogi, mis saab nimetuse Aastate Vein,” kinnitas Tiina Kuuler.

10. koduveini- ja siidrikonkursi võitjate väljakuulutamine ja auhindade üleandmine toimub 18. augustil kell 15 Tallinnas Rävala pst 10 Academic Food Lab ruumides. Kohapeal pakutakse degusteerimiseks finaali jõudnud võistlusjooke.