Kuigi plaanis oli rääkida vaid sellest, kuidas koostada endale menüüd nii, et enestunne oleks hea ja toit tervislik jõuti teemadega hoopis kaugemale. Näiteks selleni, kuidas üks suhe võib tekitada ülekaalu ning mida sellisel juhul ette võtta. Erik jagas ka imetrikki, kuidas kogu pere tervislikult sööma saada. “Toimib alati 100%,” kinnitab podcastis Erik.

Eraldi teemana tuli käsitluse alla ka valmistoit ja selle kvaliteet.

“Ma olen näinud ikka igasugust pläusti,” ütleb Erik. “Kui su toidukord maksab 1.50, siis see on nagu liiter kütust, mida sa ootad sellest, kui selle autosse tangid- mitte midagi. Kui võtad kõige odavama toidu, siis saad kõige jamama asja ka.” Erik soovib rõhutada, et kui on soov hoida toidu pealt kokku, siis tegelikult hoitakse kokku hoopis oma tervise arvelt. Seis ei ole aga lootusetu, ka valmistoidu letist leiab häid ja paremaid valikuid.

Saade annab ka vastused küsimustele, milline on Erik Orgu isiklik toidukiiks, kas Eriku kliendid söövad võluheina, miks ta hommikuti kaks korda ärkab ning kuidas Erik jälle leiba sööma hakkas.

Uus Oma Maitse podcast Toidujutud võtab teemaks meie igapäevase toidu, toitumise ja toidukultuuri. Saates kutsutakse külla oma ala tegijaid, jagatakse ausaid kogemusi söömisest nii kodus kui restoranis ja vaadatakse ringi toiduteaduses ja -ajaloos.

Saatesse kutsuvad väga erinevaid külalisi Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal ja toitumisnõustaja Teele Teder. Kui toidust hakkavad rääkima need kaks - gurmaanist guru ja häid maitseid jumaldav toitumisnõustaja, siis hakkad ka ise toidule hoopis teise pilguga vaatama.