1x
00:00

Kuigi Martine peab kaalulangetuse juures väga oluliseks toitumist, ei alahinda ta ka liikumist. “Ma ütleksin, et liikumisel on selles kõiges ikkagi väga suur osa,” peab Martine enda jaoks kõige sobivamaks viisiks jooksmist, et keha füüsiliselt heas toonuses hoida. Samal ajal on tegemist naisega, kes kooli ajal kehalise kasvatuse tundidest ainult viilis. Õnneks on tal ka jagada toimivaid nippe, kuidas passiivne inimene liikuma saada ning aktiivset eluviisi armastama hakata.

Suur kaalulangus on viinud ka maitsemeelte muutuseni. Kui varem armastas Martine seapraadi, siis nüüd sööb ta liha pigem vähe. Kui, siis eelistab pigem kanaliha. Aga aeg ajalt lubab ta endale siiski ka vanu lemmikuid. “Vahel ikka tuleb endale kõike lubada!” Üks lemmiktoit on siiski ka, mis oli Martine elus varem ja on ka nüüd aukohal. “Sellest mina ei loobu,” ütleb ta ning peab silmas head juustu.

Küsimuse peale, kas Figuurisõprade grupiga liitudes võtavad kõik ülekaalulised alla, ütleb Martine, et need ei võta, kes iseendale valetavad.
“Sellist asja ei ole olemas, et tegid küll kõik täpselt nii nagu juhendis kirjas, aga kilod alla ei lähe.” Martine sõnul on iseendale kõige lihtsam valetada, kuid selleks ongi toetusgrupid olemas, et aidata motivatsiooni tõsta ja seeläbi lõpetada ka endale valetamine.

Aeg ajalt tahavad lisakilod ka Martinele tagasi tulla. “See annab kohe tunda näiteks jooksu ajal. Mul on raskem joosta ja aeg on ka kehvem,” ütleb Martine. Kui kilod hakkavad kogunema, teeb Martine oma menüüs kohe mõned muudatused. Millised täpselt, kuula juba Toidujutud podcastist. Saates seletab Martine lahti ka selle, kellele sobib individuaalne nõustamine ning kellele rohkem hoopis grupiviisiline. Milline võiks sobida sulle, kuula juba saatest!

Saate Toidujutud stuudios olid kaalulangetamise kogemusnõustaja ja grupijuht Martine Ausing toitumisnõustaja Teele Teder ja Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal.