Saates räägitakse lähemalt, mis on börsikohv ning millise kvaliteediga kohvi sealt saada võib. Lisaks tuleb juttu uudsest cupping- üritusest. “Cupping tundub selline utoopia keemialabor. Tegelikult on kõik väga lihtne – me paneme 7-8 erinevat kohvi erinevatest piirkondades testimisse. Ikka selleks, et testija saaks aru, kuidas nad sorditi ja piirkonniti erinevad.” Lisaks võib cuppingule kaasa võtta ka oma koduse kohvi, et seda oleks võimalik teistega võrrelda.

Esimene ring on Annari sõnul nuusutamine. “Selles voorus tuleb väga hästi välja see, kuidas maitsemeel ja lõhnataju on omavahel tugevalt seotud. Kui näiteks testijal on nohu, siis kaovad ka maitsed ära.”

Annari sõnul on paljudel cuppingule tulijatel see hirm, et nad arvavad, et ei saa maitsete erinevusest aru. “Siiani pole olnud ühtegi inimest, kes hiljem oleks sama arvanud.”

Kuidas aga head kohvi ära tunda? Selleks on Annaril väga lihtne nipp- usaldage oma lõhnataju! “Kui midagi lõhnab hästi, olgu see leib, sai, õlu, vein või kohv, siis ta ongi hea. Kui midagi lõhnab halvasti, näiteks kõrbenud või üleröstitud kohv, siis ükskõik kui palju ta ka ei maksaks, kasvõi 200 eurot kilo või ükskõik kui vilkuvate tuledega kohvimasinasse teda ka ei valataks, see on ikka halb.”

Kuidas ja millist kohvi Annar ise joob ning milline on eestlaste poolt armastatuim kohvisort ja piirkond, kuula juba podcastist. Saate stuudios olid lisaks Annar Alasile Teele Teder ja Siiri Kirikal. Jälgi Oma Maitse tegevusi ka sotsiaalmeedias – Facebookis ja Instagramis.

Kuula seekordset saadet siit:

1x
00:00