Minu ema on rääkinud, et kaerahelbepuder oli tema lapsepõlves igal hommikul laual koos pekikuubikutega, see andis pikalt täiskõhutunde ja hoidis terve. Lapsepõlvest saadud toiduga seotud mõjutused on tugevad, näiteks mulle meeldib lauda katta nii nagu tegid seda minu vanavanemad. Sünnipäevalaual ei ole küll enam tikitud servjette ja morsiklaase, mille ülaserva kaunistas suhkrust tehtud härmatis, kuid arvatavasti võtan ette nende nüüdeks minu jaoks armsaks saanud mälupiltide reaalsuseks muutmise näiteks laste sünnipäevadel. Nüüd on minu pidulaual vanaemale kuulunud kohvikann, mida nähes mõtlen alati temale. Nii oluline ja armas side!

Mul on siiani kiusatus teha võipakile, enne selle lauale asetamist, kahvliga kaunistuseks muster peale. Nii tegi minu vanaisa. Ja peo lõpetab alati kohv ning kringel, šokolaadi ja pähklitega.

Kõik kordub, kui lapsena meeldis mulle end linaga kaetud peolaua all peita ja külaliste juttu kuulata, siis nüüd teevad samamoodi minu lapsed. Muusikat ja laulu on küll jäänud vähemaks. Need moodustasid suure osa meie pere koosviibimistest. Paljusid laulusõnu ma kahjuks enam ei mäleta, aga kavatsen seda muuta!