Foto: Shutterstock
Kuidas ise hummust teha? See on lihtne, vajad vaid mõnda koostisosa!

Koostisosad:

  • 450 ml konserveeritud kikerherneid
  • 2 sl tahiinit
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 2 sl oliiviõli
  • 1-2 sidruni mahl
  • soola-pipart
  • paprikapulbrit

Valmistamine:

  1. Nõruta kikerherned. Koori ja tükelda küüslauk jämedalt. Pigista sidrunist mahl välja. Pane sidrunimahl, tahiini, küüslauk, oliiviõli ja kikerherned köögikombaini ja surista hummus valmis.
  2. Kui soovid vedelamat hummust, siis lisa veidi oliiviõli või vett ja sega uuesti. Maitsesta valmis hummus sidrunimahla, soola ja pipraga. Tõsta hummus kaussi, vala selle peale veidi oliiviõli ja kaunista paari kikerhernega ning raputa peale paprikapulbrit.
  3. Kui soovid eriti kreemist hummust, siis sega hulka veidi maitsestamata jogurtit.

Kikerherned ja oliiviõli on teadupärast oluline osa heast hummusest. Kui soovid kiirelt hummust valmistada, siis selleks sobivad suurepäraselt konserveeritud kikerherned.