Foto: Kadri Valsberg
Karjuse pirukas ehk shepherd’s pie on pärit Briti köögist. Kuigi nimi viitab justkui tainast küpsetisele, on see hoopis ahjus üle küpsetatud vormiroog – väga maitsev ja toitev praegusel kevadtalvisel ajal.

Kes meist ei siseneks õhtul nõutult poodi, teadamata veel, mida ometi süüa teha. See toit peaks olema selline, mis kõigile maitseb, annab hea täiskõhutunde ja valmiks lihtsatest asjadest. Karjuse pirukas on veidral kombel Eesti pubides üks enimtellitud roogadest. Kodus teeme me seda harvem, aga kui fantaasial pisut lennata lasta, küpsetad ahjus mahlaseid maitsekombintsioone lisaks hakklihale ja kartulipüreele ka muudest täiesti tavalistest asjadest. Vaata Rita osa vahvaid maitsekombosid koos Kadri Valsbergi isutäratavate fotodega!