"See liha on rasvane ja palju seda süüa ei kannata," rääkis Külvet Ringvaatele antud intervjuus.

Jaapani wagyu veiste liha on kõige kallim ja hinnatum veiseliha maailmas. Eesti lihagurmaanide seas osutus see nii populaarseks, et esimesed tükid leidsid omaniku paari tunniga ja 90 eurose kilohinna eest.

"Olen lihamüügiga pikka aega tegelenud, aga ma ei arvanud, et meie seas on nii palju gurmaane. See hind ei ole võrreldes muu maailmaga tegelikult kõrge. Mõnes restoranis on wagyu liha kilohinnaks 500 eurot," ütles Külvet.

Jaapani wagyu veiste lihatükkide hinna kujunemine on tingitud asjaolust, et mingi osa sellest läheb tavahinnaga, aga teatud tükid on seotud tootmiskulude tagasi saamisega.

Külvet oli alguses Jaapani päritolu lihaveiste kasvatamise osas skeptiline, kuna müüdi järgi tuleb neid kindlasti teraviljaga sööta. "Olin kuulnud, et karjatamine ei ole liha kvaliteedile hea ja värske rohi ei mõju marmoriseerumisele hästi," ütles veisekasvataja.

Naine otsustas, et ta on nõus veised kasvatama, aga teeb seda oma tõekspidamiste järgi ja nii saigi kõik müüdid murtud.

"Veistele ei ole joodetu õlut ja neid pole ka masseeritud. Nad masseerivad ennast ise puude all ja talvel on selleks sügamisharjad. Söödaks pole olnud grammigi teravilja ja loomad olid karjatamisperioodil väljas," avaldas Külvet.

"Liha tuli veelgi parem, rasvasus oli väga hea," lisas ta.

Millest Oma Maitse oktoobrinumbris juttu on, saab lugeda SIIN