Kas jõuluvana toob teie pere kingitused kuusepuu alla? Kui jah, siis kas teil on kombeks ka talle tänutäheks veidi süüa jätta?

Tšiili

Pähklite ja kuivatatud puuviljadega jõulukook.
Tšiilis saab jõuluvana maitsta traditsioonilist puuviljakeeksi - pan de pascua´t, mille koostisosade hulka kuuluvad pähklid, mandlid ja kuivatatud puuviljad.

Mõnikord pakutakse talle ka populaarset jooki nimega cola de mono (Hispaania keeles ahvi saba), mis on valmistatud kohvist, piimast, liköörist, kaneelist ja suhkrust.

Argentiina

Võib-olla on argentiinlased mures, et Papa Noel ei mahu nende korstnast sisse ja seepärast ei jäeta jõuluvanale suupisteid. Kogu tähelepanu läheb hoopis põhjapõtradele, kelle jaoks pannakse valmis vesi ja hein.

Hiina

Jõuluvana on Hiinas tuntud kui Sheng dan lao ren, mis tähendab tõlkes vana jõulumees. Jõululaupäeval, mida hiinlased nimetavad rahulikuks õhtuks, jõuluvanale sööki ja jooki ei jäeta. Selle asemel vahetavad inimesed õunu ja seda põhjusel, et mandariini keeles riimuvad sõnad õun ja rahu.

Taani

Jõuluvana ootab Taanis riisipuding kaneeli ja võiga.
Jõuluvanale, keda Taanis tuntakse nime all Julemanden, jäetakse kauss riisiputru, mille peale on raputatud kaneelisuhkrut.

Taanlased jätavad talle ka kohvi, sest kofeiin hoiab jõuluvana kinkide kättetoimetamisel energilisena.

Venemaa

Rohke toidu ja söömise peale mõeldes on ehk hea, et Venemaal tähistatakse jõule 7. jaanuaril.

Island

Islandil ootab jõuluvana ees traditsiooniline kohalik leib - laufabrauð. Tegemist on õlis küpsetatud leivaga. Taigen rullitakse õhukeseks, seejärel lõigatakse noaga sisse erinevad mustrid ja taigen friteeritakse.

Itaalia

Lapsed jätavad jõuluvanale klaasi veini ja mandariine. Enamus kingitusi saavad lapsed aga vanalt nõialt La Befanalt, kes saabub tavaliselt kolmekuningapäeval ehk 6. jaanuaril. Traditsiooniliselt võib iga laps leida siis oma soki seest kamaka “sütt” (mis tegelikkuses on karamelliga mustaks värvitud glasuurkomm), sest iga laps on aasta jooksul teinekord pahandust teinud.

Jaapan

Jaapanlased peavad jõule romantiliseks pühaks.

Jõuluvana ei saa Jaapanis erilisi toite. Kui tal veab, siis võib ta proovida mõnda toitu ja jooki, millega jaapanlastele meeldib jõule tähistada - kiirtoiduketi KFC friteeritud kana ja Pepsi eriväljaande versiooni, mille maitse on inspireeritud maasikakoogist.

Hispaania

Hispaanias jätavad lapsed jõuluvanale mandariine.
Jõuluvana ootavad ees klaas brändit, pähklid ja mandariinid.

Saksamaa

Saksamaal ei jäta lapsed der Weihnachtsmannile söögipoolist, mis on võib-olla isegi hea, arvestades tema niigi punnis vöökohta.

Selle asemel pakuvad lapsed talle käsitsi kirjutatud värvikaid tänuavaldusi, mis kindlasti jõulvana südant soojendavad.

USA

Piim ja küpsised jõuluvanale.
Traditsiooni järgi jäetakse jõuluvanale klaas piima ja taldrik küpsiseid. Ka Rudolfit peetakse porganditega meeles.

Austraalia

Kuna Austraalisas on praegu suvi ja jõuluvanal hakkab seal karusnahaga ääristatud kuube kandes palav, siis pakutakse talle jääkülma õlut, mõnikord ka puuviljakooki.

Iirimaa

Kõige tõenäolisemalt saab jõuluvana Iirimaal lihapiruka kõrvale Guinnessi õlle või klaasi piima.

Allikas: Mirror