Jah, seda võib kindlalt leida paljude trenditeadlike ja tervislikult toituda soovivate inimeste hommikusöögilaualt.

Lehmapiima asendamine

Mandlipiim.
Hüppeliselt on tõusnud lehmapiima asemel taimsete alternatiivide kasutamine. Populaarsed piimaasendajad on mandli-, kookos-, pähkli- ja riisipiim.

Olgu need teadlikumad tarbijad, kes muretsevad piimatööstuse keskkonnamõju pärast, või need, kes otsustavad tervislikel või eetilistel põhjustel piimast eemale hoida, kuid üks on selge - taimsed piimad on tulnud toidulauale selleks, et jääda.

Mitmekesine ja maitserikas toidulaud

Üha enam inimesi lähtub valikuid tehes tervislikest või eetilistest kaalutlustest, samas soovib säilitada võimalikult mitmekesist ja maitserikast toidulauda. See trend on ilmne, kui vaadata nii poelette kui ka restoranimenüüsid, kus pakutakse üha rohkem alternatiive taimetoitlastele ning laktoosi- ja gluteenitalumatutele.

Gronalast on saanud soositud hommikusöögi osa

Granola.
Granolaks nimetatakse populaarset hommikusööki, mis koosneb täistera kaerahelvestest, seemnetest, pähklitest, meest või teistest magustajatest nagu näiteks pruun suhkur.

Sellele segule võib lisada kuivatatud puuvilju ja marju. Kuna granola on toitainerikas, siis seda süüakse väikeste portsjonitena koos jogurti või piimaga. Graonola erineb müslist selle poolest, et see on röstitud.

Tervisejook kombucha

Probiootikumide kasulikkus selles joogis on jõudnud inimeste teadvusesse ja teeseene jook ehk kombucha on täna trendijook nr 1 mittealkohoolsete jookide seas.

Selles joogis on ohtralt kasulike baktereid, mis turgutavad meie immuunsüsteemi. Lisaks on kombuchas erinevaid vitamiine, orgaanilisi happeid, polüfenoole ja ensüüme, mis kõik toetavad meie keha. Kombuchas on loomulik mull, mis aitab organismil kõike seda kasulikku paremini omastada.

Kauni kõla ja fantastilise värviga matcha

Matcha roheline tee.
Matchat on selle kasulike omaduste tõttu tarvitatud sajandeid. Rohelist värvi matcha tee positiivseid omadusi on lõputult.

See annab energiat, kiirendab ainevahetust, võitleb haiguste vastu, parandab mälu, keskendumisvõimet ja vastupanu, puhastab keha, põletab kaloreid ja tugevdab immunsüsteemi.

360 kraadi tervislikkus

Üha enam toidutootjaid järgib loodavates retseptides suhkruid ja süsivesikuid arvestades maailma tervisorganisatsiooni soovitusi. Euroopa tarbija on üha teadlikum, milline peab olema toote mineraalainete ja süsivesikute, valkude ja rasvade vahekord. Teine toidutööstust mõjutav trend on nn 360 kraadi tervislikkus, mis tähendab, et tarbija hindab toote kogu spektrit, alates tootmisest ja lõpetades tarbimisega – kogu ahel peab olema tervislik ja keskkonda säästev.

Poke-kausiroog

Värviline, tervislik ja maitsev poke-kauss.
Hawaii juurtega ja Jaapani mõjutustega poke-kausiroad on populaarsed üle maailma. Hawaii saartel on selle toidu peategelaseks värske toores kala või mereannid, tihti tuunikala või kaheksajalg.

Viimasel kümnendil USA tänavatoidukioskitest ja trendirestoranidest edasi üle ilma levinud poke-kaussidest on nüüdeks saanud kõige erinevamaid mugandusi.

Moodsa poke levinumate koostisainete hulka kuuluvad avokaado, seened, krõbesibul, marineeritud jalapeno, kurk, ananass, teriyaki- või tsitruseliste kaste. Poke maitsete maailm on piiritu!

Taimepõhine "liha"

Vegan burgerid.
Vegan burgerid on popimad kui kunagi varem! Kiirtoitlustusettevõtted kasutavad klientide kasvava nõudluse tõttu järjest enam taimseid lihatoodete alternatiive.

Kookosrasv

Viimasel kümnendi tabas maailma ka kookosrasva hullus. Mitmekülgset kookosrasva on aegade algusest kasutatud nii toiduaine, kosmeetikumi kui ravimina.

Makroonid

Hõrgud makroonid.
Need väikesed õhulised sõmera koorikuga küpsised on juba sajandeid olemas olnud. Makroonid on viimasel kümnendil teinud uue võidukäigu!

Veganlus, laktoosi- ja gluteenitalumatus ning mahetoodete eelistamine

Varem pigem nišivaldkonda jäänud veganlus, laktoosi- ja gluteenitalumatus ning mahetoodete eelistamine mõjutavad kõiki toiduainetööstuse segmente järjest enam ning on tõusnud kogu toiduainetööstust mõjutavaks trendiks, mis dikteerib nii joogi-, piima- kui ka lihatööstust.

Allikas: Insider