„Keskmiselt üks laps kolmest on ülekaaluline või rasvunud, mistõttu on ilmselge, et peame tagama lastele tervislikumad valikuvõimalused ning ergutama neid valima aktiivset eluviisi,“ rõhutas tervisliku toitumise vajadust Nestlé juhatuse asepresident ja Euroopa, Lähis-Ida ning Põhja-Aafrika piirkondlike keskuste direktor Marco Settembri.

Ettevõtte viimaste aastate investeeringud on suunatud tervislikumate koostisosade eelistamisele – vähendatakse toodete suhkru-, soola- ja rasvasisaldust ning kasutatakse rohkem tervislikke toiduaineid, näiteks täisteraviljal põhinevaid koostisosi. Viimase kolme aasta jooksul on Nestlé vähendanud Euroopas müüdavates toodetes suhkrukogust 11 300 tonni võrra. Lisaks avastasid Nestlé teadlased hiljuti suhkru struktuuri muutva tehnoloogia, mis võimaldab tunduvalt vähendada maiustuste suhkrusisaldust, muutmata seejuures nende maitset.

„Poodides müüdavast valikust moodustavad Nestlé tooted ainult mõne protsendi. Kui tahame muuta tarbijate harjumusi, peab kogu tööstus võtma kasutusele ühised tõhusad meetmed,“ ütles Settembri.

Euroopa Komisjon ja EL liikmesriigid on otsustanud käesoleva aasta lõpuks kinnitada riiklikud meetmed toidus suhkru sisalduse vähendamiseks. Nestlé taotleb koordineeritud tegevuskava koostamist, et viia ellu ühist Euroopa Liidu toitumispoliitikat.

„See soodustab uuendusi, mis toovad Euroopale tervema tuleviku,“ rõhutas Marco Settembri.