Maapähklivõid saab ka pärast avamist külmkapita säilitada, nii et see jääb laialivalguv ning mõnus ja kreemjas. Seda ei tohiks siiski hoida liiga soojas, sest see rääsub üpris kiiresti.

Maapähklivõi kasulikud omadused

Olulised rasvhapped

Maapähklivõid peetakse õigustatult väga rasvarikkaks. Kuid see sisaldab peamiselt monoküllastumata ja polüküllastumata rasvhappeid, millel on muu hulgas kasulik mõju ajule ja südamele.

Palju valku

Kuna maapähklivõi on valmistatud kaunviljadest – nimelt maapähklist – sisaldab see rohkelt valku, mis muudab selle ihaldatud toiduks paljudele köögivilja- ja spordifännidele.

Tugevad luud

362 milligrammi 100 grammi kohta – maapähklivõi on eriti fosforirikas ja katab enam kui 50 protsenti selle mineraalaine päevasest vajadusest. Fosfor on vajalik metaboolsete protsesside jaoks kogu kehas ja moodustab koos kaltsiumiga meie luudele ehitusmaterjali.

Aitab kolesteroolitaset alandada

Maapähkliõli võib soodsa rasvhapete koostise tõttu aidata vere kolesteroolitaset alandada.

Tugevdab närve ja aju

Kõrge magneesiumisisaldus (180 milligrammi) muudab maapähklivõi närvide jaoks ideaalseks toiduks stressiolukorras ja vaimse koormuse (nt eksami) ajal.

Kaitseb rakke

Maapähklivõi, mis sisaldab peaaegu 7 milligrammi E-vitamiini 100 grammi kohta, on üks toit, mis kaitseb meie keharakke eriti tõhusalt kahjulike vabade radikaalide eest.

Selleks, et kõik eelnimetatud plusspunktid tõesti rakenduksid, on kõige parem pöörata maapähklivõi kasutamisel tähelepanu kõrgele kvaliteedile. Odavad tooted sisaldavad tavaliselt vähem toitaineid ja liiga palju suhkrut, transrasvu ja säilitusaineid. Maapähklite minimaalne sisaldus heas maapähklivõis on 70 protsenti! Kvaliteetsel maapähklivõil on maapähklite intensiivne ja aromaatne maitse.